Το μέλλον των αερομεταφορών; Τα υπερηχητικά αεροσκάφη της Boom Supersonic (video)

Η American Airlines και η Boom Supersonic ανακοίνωσαν τη προμήθεια έως και 20 αεροσκαφών Overture, με δυνατότητα για επιπλέον 40.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Όπως γνωστοποιήθηκε, η American κατέβαλε προκαταβολή για τα αρχικά 20 αεροσκάφη, με το Overture να είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει επιβάτες με διπλάσια ταχύτητα από το ταχύτερο επιβατικό αεροσκάφος του σήμερα.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, τα υπερηχητικά ταξίδια θα είναι ένα σημαντικό μέρος των υπηρεσιών μας», δήλωσε ο Derek Kerr, Chief Financial Officer της American.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το πώς η Boom θα διαμορφώσει

το μέλλον των ταξιδιών τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τους πελάτες μας», συμπλήρωσε.

Το Overture έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 65 έως 80 επιβάτες με ταχύτητα 1,7 Mach  ή διπλάσια ταχύτητα από το ταχύτερο εμπορικό αεροσκάφος του σήμερα, με εμβέλεια 4.250 ναυτικών μιλίων.

Όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, το Overture έχει σχεδιαστεί για να πετάει περισσότερες από 600 διαδρομές σε όλο τον κόσμο, σε μόλις μισό χρόνο.

Η πτήση από το Μαϊάμι στο Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε ώρες και το Λος Άντζελες στη Χονολουλού σε τρεις ώρες είναι μεταξύ των δυνατοτήτων.

«Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε το όραμά μας για έναν πιο συνδεδεμένο και βιώσιμο κόσμο με την American Airlines», δήλωσε ο Blake Scholl, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Boom.

Τον Ιούλιο, η Boom αποκάλυψε το τελικό σχέδιο παραγωγής του Overture, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025 και να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες έως το 2029.

The post Το μέλλον των αερομεταφορών; Τα υπερηχητικά αεροσκάφη της Boom Supersonic (video) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα