Γιορτές, αργίες, αλλά και... συναυλίες

18:44 22/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ live-concert-.jpg Οι συναυλιακές προτάσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων | dreamstime.com 22.12.2017, 18:17 | Ετικέτες: συναυλίες, rock, pop, έντεχνο τραγούδι Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Οι ημέρες των γιορτών πλησιάζουν και το σαββατοκύριακο, μαζί με τις συνεχόμενες αργίες προσφέρουν τη δυνατότητα

σε όλους μας να ξεπορτίσουμε λίγο παραπάνω. Και γιατί να μην το κάνουμε, άλλωστε, το μενού είναι πλούσιες με μουσικές προτάσεις για όλα τα γούστα.

Όλες οι πληροφορίες για τα live στα links

Η συναυλιακή «καταιγίδα» ξεκινάει από σήμερα κιόλας σε undergound στιλ, καθώς στο ANClub υπάρχει το παραδοσιακό Xmas Explode φεστιβάλ, το οποίο συγκεντρώνει μερικές από τις καλύτερες μπάντες της ελληνικής σκηνής. Στον ιστορικό χώρο του ANClub τις επόμενες τέσσερις ημέρες θα παρελάσουν ονόματα όπως οι Chickn, Deaf Radio, Cave Children και άλλοι πολλοί (Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ).

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το 6 d.o.g.s. φιλοξενεί μία μεγάλη συναυλία, καθώς οι εντυπωσιακοί Gravitysays_i θα πραγματοποιήσουν μία από τις ελάχιστες φετινές ζωντανές εμφανίσεις τους.

Στο ΙΛΙΟΝ Plus η βραδιά είναι punk καθώς εκεί θα εμφανιστούν οι ANFO παρέα με τους Dismissers

Για εκείνους που προτιμούν κάτι πιο έντεχνο, στην κεντρική σκηνή του Gazarte εμφανίζεται ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις του στον χώρο, ενώ στον Σταυρό του Νότου συμπράττουν και μας περιμένουν τα Υπόγεια Ρεύματα με τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Το Σάββατο στον Σταυρό του Νότου εμφανίζεται ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι συναυλίες του οποίου είναι πάντα απολαυστικές, ενώ στο Άνοδος Live Stage θα βρίσκεται ο Κωστής Μαραβέγιας.

Τα ντεσιμπέλ, πάντως, ανεβαίνουν κατακόρυφα στο Gagarin 205 όπου οι Bazooka συναντούν τους Victim of Society. Punk, rock, grunge και ψυχεδέλεια με πολλή ένταση.

Χριστούγεννα χωρίς swing δεν γίνεται, όμως, και για τον λόγο αυτό στο Half Note εμφανίζονται οι Sugarpie & The Candymen, μία από τις πιο διασκεδαστικές μπάντες της Ευρώπης. Οι Sugarpie & The Candymen θα παίζουν στο γνωστό στέκι της Τριβωνιανού από την Πέμπτη έως και την Τετάρτη. Μία δυνατή swing βραδιά, όμως, περιμένει και όσους επισκεφθούν το ΙΛΙΟΝ Plus, όπου εμφανίζονται οι «δικοί μας» Sugahspank & the Swing Shoes.

Παραμονή Χριστουγέννων ο Γιάννης Κότσιρας μας περιμένει στον Σταυρό του Νότου, ενώ στο Κεραμεικό, στο Passport εμφανίζεται η Γιώτα Νέγκα.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, αφού φάμε, πιούμε και γιορτάσουμε, μπορούμε να κατηφορίσουμε (ή να... ανηφορίσουμε) στον Σταυρό του Νότου, όπου ο Σωκράτης Μάλαμας θα μας περιμένει με τη μπάντα του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ξέρει αν μη τι άλλω να δημιουργεί επιβλητική ατμόσφαιρα.

Η συναυλιακή διασκέδαση, πάντως, δεν περιορίζεται μόνο στις ημέρες των γιορτών και το Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου, πάλι στον Σταυρό του Νότου υπάρχει μία ξεχωριστή συναυλιακή συνύπαρξη. Στάθης Δρογώσης, Στάθης Δράκος Katerine Duska και Μαριέττα Φαφούτη, συναντώνται επί σκηνής για μία μοναδική live εμφάνιση.

Την Τετάρτη στο ΙΛΙΟΝ Plus οι Illegal Operation συναντούν τον Λάμπρο Παπαλέξη για μία σκοτεινή και... αμερικάνικη συναυλία.

Στις 28 Δεκεμβρίου η Ειρήνη Σκυλακάκη παρουσιάζει τον τρίτο της δίσκο στο roof stage του Gazarte, ενώ στο θέατρο Τζένη Καρέζη ο Mickey Pantelous μας περιμένει για να μας αναπτύξει για ακόμη μία φορά την ιστορία του Dr. Albert σε ένα blues ταξίδι γεμάτο σουρεαλισμό.

Όσοι θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με τον πιο χορευτικό τρόπο μπορούν, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, να επισκεφθούν το PassPort στον Κεραμεικό. Εκεί εμφανίζονται για τελευταία φορά μέσα στο 2017 οι Imam Baildi, παρέα με τους ΚαλταBand υποσχόμενοι πολύ κέφι και διασκέδαση.

Λίγο πιο κεντρικά, στο Κύτταρο η παλιοπαρέα της ελληνικής rock συναντάται για ακόμη μία φορά με διάθεση προφανώς εορταστική. Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας μας περιμένουν με κλασικές επιτυχίες και αρκετό χιούμορ.

Όσοι, βέβαια, θέλουν να αποχαιρετίσουν το 2017 με τρόπο... εκρηκτικό δεν έχουν παρά να επισκεφθούν, στις 30 Δεκέμβρη, το Piraeus Academy. Εκεί οι Nighstalker και οι Villagers of Ioanina City υπόσχονται μία βραδιά κατεδάφισης για το έτος που φεύγει. Το live ανοίγουν οι Rollin' Dice.

Συναυλιακές προτάσεις, πάντως, υπάρχουν και για όσους θέλουν να υποδεχθούν το 2018 onstage. Στο Διογένης Studio οι Locomondo στήνουν ένα μεγάλο πάρτι παρέα με τον Φίλιππο Πλιάτσικα. Μαζί τους οι Έηζολ 3, Ανδριάνα Μπάμπαλη και Quarderinas Quartet.

Για τους φίλους του πιο εναλλακτικού ήχου το ρεβεγιόν μπορεί να γίνει στο AnClub. Εκεί οι Thee Holy Strangers ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν σε americana μονοπάτια, παρέα με τους Low Gravity Band Revival.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκρηκτικές χριστουγεννιάτικες ευχές Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα για το Release Athens 2018
Keywords
αργιες, κωστής μαραβέγιας, gagarin 205, punk rock, half note, εκδηλωσεισ, jpg, rock, pop, live, xmas, radio, Χριστούγεννα, ιλιον, punk, anfo, gazarte, stage, gagarin, note, sugahspank, shoes, passport, εμφάνιση, θεατρο, blues, κύτταρο, piraeus, city, dice, studio, locomondo, low, gravity, athens, χριστουγεννιατικες βιτρινες, Καλή Χρονιά, jpg, ψυχεδελεια, χριστουγεννιατικες ευχες, xmas, ευχες, ιλιον, ονοματα, ποδηλατα, προγραμμα, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, locomondo, radio, shoes, αλκινοος ιωαννιδης, ανοδος, ατμοσφαιρα, βραδια, βρισκεται, γινει, γινεται, δυνατοτητα, διογενης, δρακος, υπαρχει, ειρηνη, εκρηκτικο, εμφάνιση, ετικετες, ετος, ζιωγαλας, ιωαννιδης, ιστορικο, εκδηλωσεισ, κύτταρο, κιτρινα ποδηλατα, κωστής μαραβέγιας, λογο, μαλαμας, μιλτος πασχαλιδης, νεγκα, παντα, πεμπτη, σαββατο, τζενη καρεζη, τριτη, φαφουτη, φεστιβαλ, φορα, χιουμορ, χρηστος, athens, anfo, blues, city, dice, εμφανισεις, gagarin, gagarin 205, gazarte, γιωτα, gravity, half note, λακης, low, μια φορα, note, passport, piraeus, πληροφοριες, pop, punk, rock, studio, σκηνη, stage, sugahspank, ταξιδι
Τυχαία Θέματα