To vivo X100 Ultra εντυπωσιάζει με τον πρώτο τηλεφακό στα 200MP

H vivo μπορεί να μην έχει πλέον επίσημη παρουσία στη χώρα μας, όμως συνεχίζει κανονικά την κυκλοφορία κορυφαίων μοντέλων, με τελευταίο το πολυαναμενόμενο vivo X100 Ultra.

Το νέο smartphone που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα, αποτελεί αντικείμενο φημών εδώ και σχεδόν ένα χρόνο λόγω του εντυπωσιακού τηλεφακού του με ανάλυση 200MP. Αναμενόμενα η vivo δίνει μεγάλη έμφαση στο κεντρικό σύστημα καμερών του νέου της smartphone, με τον τηλεφακό 3,7x (f/2,67, 1/1,4 ιντσών, HP9) να βρίσκεται στο επίκεντρο αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη ανάλυση που συναντάμε σε οποιοδήποτε άλλο

τηλεφακό smartphone. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε μεγέθυνση έως και 20x, εν μέρει χάρη στην προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης "CIPA 4.5".

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο vivo X100 Ultra είναι η λειτουργία Telephoto Stage, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για λήψη φωτογραφιών σε συναυλίες. Η συγκεκριμένη λειτουργία υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση μεταξύ 10x και 30x zoom, βελτιωμένη ποιότητα βίντεο χάρη στο τσιπ απεικόνισης V3+ και κορυφαία απόδοση ήχου. Παραμένει ασαφές αν πρόκειται για ειδική λειτουργία ή αν ενεργοποιείται αυτόματα, παρόμοια με τη λειτουργία Telephoto Sunshot του X100 Pro. Επιπλέον, ο τηλεφακός υποστηρίζει λειτουργία macro σε μεγέθυνση έως και 20x και επιτρέπει τη λήψη πορτραίτων υψηλής ανάλυσης.

Χ100 Ultra.mp4

 

Το υπόλοιπο σύστημα καμερών είναι εξίσου εντυπωσιακό, διαθέτοντας μια κύρια κάμερα 50MP LYT-900 μεγέθους 1” με βελτιωμένη σταθεροποίηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα και μια υπερευρυγώνια κάμερα 50MP LYT-600 για τη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών. Και οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος είναι εξοπλισμένες με την επίστρωση ZEISS T* για την ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων, ένα πρόβλημα που έχουν αρκετά smartphone. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει μια τέταρτη κάμερα για selfies και βιντεοκλήσεις, και πάλι στα 50MP.

Το X100 Ultra προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών κάμερας, όπως κινηματογραφικό βίντεο πορτραίτου 4K, βίντεο αργής κίνησης 4K/120fps, εγγραφή βίντεο Dolby Vision 4K/60fps, ένα νέο μονόχρωμο χρωματικό προφίλ, τρισδιάστατη λήψη φωτογραφιών και βίντεο και βελτιστοποιημένες δυνατότητες υποβρύχιας φωτογράφησης. Η Vivo ισχυρίζεται ότι οι κάμερες του smartphone είναι ειδικά ρυθμισμένες ώστε να αντιμετωπίζουν τις συνήθεις υποβρύχιες προκλήσεις, όπως οι πράσινες αποχρώσεις και το βαθύ σκοτάδι, και δηλώνει ότι οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν εικόνες σε βάθος έως και 40 με τη βοήθεια μιας θήκης κατάδυσης τρίτου κατασκευαστή.

Πέρα από το εντυπωσιακό σύστημα κάμερας, το vivo X100 Ultra υπερέχει και σε άλλους τομείς. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα Snapdragon 8 Gen 3 chipset της Qualcomm ενώ διαθέτει OLED οθόνη 6,78 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz (QHD+, Samsung E7), μπαταρία 5.500mAh, ενσύρματη φόρτιση 80W και ασύρματη φόρτιση 30W. Η συσκευή ενσωματώνει επίσης έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων Goodix εντός της οθόνης, υποστηρίζει τα πρότυπα αδιαβροχοποίησης IP69 και IP68, υποστήριξη Mac (συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς φωτογραφιών και εγγράφων) και λειτουργία Wi-Fi μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να διατηρήσει σταθερές συνδέσεις σε αποστάσεις έως και 150 μέτρα.

Το vivo X100 Ultra διατίθεται στην Κίνα σε τρεις εκδόσεις: ένα μοντέλο 12GB/256GB με τιμή 6.499 γιουάν (~898 δολάρια), ένα μοντέλο 16GB/512GB στα 7.299 γιουάν (~1.009 δολάρια) και ένα κορυφαίο μοντέλο 16GB/1TB στα 7.999 γιουάν (~1.106 δολάρια). Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση από την εταιρεία για την παγκόσμια διαθεσιμότητα της συσκευής.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα