Εφαρμογή επιτρέπει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στα Windows 11

Το OFGB μπορεί γρήγορα να αλλάζει τις ρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να απενεργοποηθούν διαφημίσεις και άλλες "λειτουργίες".

Στα Windows 11 εμφανίζονται παντού διαφημίσεις: σε κάποιες περιπτώσεις, ο χρήστης προτρέπεται να κάνει κάτι που θα ωφελήσει οικονομικά τη Microsoft, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προβάλλονται πληρωμένες διαφημίσεις τρίτων. Μέσα στο μήνα πρόκειται να αρχίσουν να προβάλλονται διαφημίσεις σε όλους τους χρήστες μέσω του μενού Έναρξης, με τη μορφή "Προτεινόμενων" εφαρμογών που δεν είναι

ήδη εγκατεστημένες. Για ένα σύντομο διάστημα διαφημίσεις έκαναν την εμφάνισή τους και στο File Explorer, αν και αυτό, από ό,τι φάνηκε, συνέβη κατά λάθος. Εντωμεταξύ, εδώ και καιρό εμφανίζονται διαφημιστικές προτροπές ακόμη και στις ρυθμίσεις.

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθούν οι διαφημίσεις της Microsoft στα Windows 11, όμως απαιτείται αρκετό σκάλισμα στις ρυθμίσεις. Αν δεν θέλει κανείς να ασχοληθεί με αυτό, μια εφαρμογή με τον ονομασία OFGB αναλαμβάνει να το κάνει αυτόματα. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα μπορεί να αλλάξει γρήγορα διάφορες ρυθμίσεις στο registry και να απενεργοποιήσει τις ενοχλητικές διαφημίσεις: το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τσεκάρει μερικά κουτάκια.

Κατ' αρχάς, κατεβάζει κανείς την τελευταία έκδοση της εφαρμογής από το Github. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία πολύ μικρή που λειτουργεί μόνο αν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο το .ΝΕΤ 8.0 και μια δεύτερη, πολύ μεγαλύτερη, που περιλαμβάνει το .ΝΕΤ. Ό,τι βολεύει τον καθένα.

Στη συνέχεια, ο χρήστης τρέχει την εφαρμογή, οπότε θα βρεθεί μπροστά σε μια σειρά από κουτάκια, που επιτρέπουν την απενεργοποίηση διαφόρων παραμέτρων. Ανάμεσά τους και οι διαβόητες διαφημίσεις στο File Explorer, οι διαφημίσεις στην οθόνη lock, το "Προτεινόμενο περιεχόμενο" στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων, οι γενικές προτάσεις και συμβουλές που εμφανίζονται κατά τη χρήση των Windows, το "Καλωσόρισμα" στα Windows, το προαιρετικό εργαλείο παρακολούθησης που επιτρέπει την προβολή "προσωποποιημένων" διαφημίσεων, η λειτουργία "Προσαρμοσμένης Εμπειρίας" που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης ώστε να προβάλει ανάλογες προτάσεις προϊόντων, καθώς και τις "προτεινόμενες" διαφημίσεις που εμφανίζονται στο μενού Έναρξης.

Ειλικρινά, είναι πολλά αυτά που καλείται να απενεργοποιήσει κανείς προκειμένου να έχει ένα καθαρό λειτουργικό σύστημα, όμως με την εφαρμογή αυτή τουλάχιστον τα βρίσκει μαζεμένα σε ένα μέρος. Επίσης, είναι ευκολότερο από το να σβήσει κανείς το δίσκο, ώστε να εγκαταστήσει μια πραγματικά καθαρή έκδοση των Windows 11, επομένως είναι κι αυτό κάτι το θετικό.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα