Κρυπτογράφηση BitLocker για όλους θα προσφέρουν τα Windows 11 24H2

23:09 9/5/2024 - Πηγή: Insomnia

Η δυνατότητα θα προσφέρεται τόσο σε νέα όσο και επαναληπτική εγκατάσταση, ενώ θα μπορεί να απενεργοποιηθεί αν το επιθυμεί ο χρήστης.

H Microsoft ήδη εφαρμόζει την κρυπτογράφηση BitLocker στα Windows 11 23J2, όμως αρχής γενομένης από τα Windows 11 24H2 η εταιρία φαίνεται πως εφαρμόζει νέα

διαδικασία εγκατάστασης που ενεργοποιεί αυτόματα την κρυπτογράφηση κατά τη διάρκεια επανεγκατάστασης του λογισμικού. Η νέα διαδικασία κρυπτογράφησης δεν επηρεάζει μόνο τους χρήστες των Windows 11 Pro αλλά και εκείνους που έχουν επιλέξει τα Windows 11 Home.

Το θέμα με τα Windows 11 Home είναι ότι η κρυπτογράφηση BitLocker εφαρμόζεται μόνο μέσω του κατασκευαστή της συσκευής, και μόνο εφόσον αυτός ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση στο UEFI. Επομένως, οι οικιακές συνθέσεις με Windows 11 Home πιθανότατα δεν πρόκειται να επηρεαστούν. 

Σε κάθε περίπτωση, όποια έκδοση των Windows 11 διαθέτει τη δυνατότητα υποστήριξης κρυπτογράφησης BitLocker πλέον θα την ενεργοποιεί/επανενεργοποιεί αυτόματα, στη διάρκεια της εγκατάστασης, ξεκινώντας από τα 24H2. Αυτό συμβαίνει τόσο στη νέα εγκατάσταση των Windows 11 24H2 όσο και στις αναβαθμίσεις στην έκδοση αυτή. Τα συστήματα που αναβαθμίζονται στα Windows 11 24H2 αυτόματα έχουν το Device Encryption ενεργοποιημένο, όμως για κάποιο λόγο αυτό λειτουργεί μόνο από τη στιγμή που τα Windows 11 24H2 εγκαθίστανται ξανά στο μηχάνημα. Έτσι, δεν καταλήγει μόνο ο δίσκος

Keywords
Τυχαία Θέματα