Σε δύο μεγέθη, βασισμένο στον επεξεργαστή Μ2, διατίθεται πλέον το iPad Air

18:17 7/5/2024 - Πηγή: Insomnia

Η οικονομικότερη πρόταση της Apple στην κατηγορία των tablet ενσωματώνει ισχυρότερο επεξεργαστή, ικανό να υποστηρίξει πλήθος δραστηριοτήτων για ένα ευρύ φάσμα χρηστών.

Η Apple παρουσίασε το νέο iPad Air, το οποίο πλέον διατίθεται για πρώτη φορά σε δύο μεγέθη, χάρη στη νέα

έκδοση των 13 ιντσών, πέραν της γνωστής πρότασης στις 11 ίντσες. Και οι δύο εκδοχές βασίζονται στον επεξεργαστή Μ2 της Apple, ενώ προτείνονται σε τέσσερις αποχρώσεις (blue, purple, starlight και space gray). Το μοντέλο των 11 ιντσών ξεκινά από τα 599 δολάρια, ενώ των 13 θα πωλείται προς 799 δολάρια και είναι ήδη διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας της Apple.

Το νέο iPad Air διαθέτει μία οπίσθια κάμερα των 12ΜΡ και μία εμπρόσθια, επίσης των 12ΜΡ, όπως πριν, όμως πλέον η εμπρόσθια είναι τοποθετημένη στο κέντρο της μακρύτερης πλευράς της συσκευής. Επίσης, η νέα εκδοχή υποστηρίζει τη λειτουργία Apple Pencil Hover για τη γραφίδα της εταιρίας, που στην προηγούμενη έκδοση περιοριζόταν αποκλειστικά στο iPad Pro.

To βασικό μοντέλο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 128GB, διπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες που προσέφερε το αντίστοιχο μοντέλο του 2022. Εξακολουθεί θα ενσωματώνει την τεχνολογία Touch ID στο πλήκτρο ενεργοποίησης. Επίσης, διαθέτει ηχεία stereo στην επάνω και κάτω πλευρά. 

Και τα δύο νέα iPad Air μπορούν να αξιοποιήσουν το υφιστάμενο Magic Keyboard του iPad Pro, μετατρέποντάς τα σε εξαιρετικά ελαφριά αλλά πολύ ευέλικτα laptop, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το iPad Air αναβαθμίζεται αφότου η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση με τον επεξεργαστή Μ1 πριν από δύο χρόνια, ενώ καλοδεχούμενη είναι η διάθεση του μεγαλύτερου μοντέλου των 13 ιντσών καθώς, όσοι προτιμούν τα πλεονεκτήματα μιας μεγαλύτερης οθόνης χωρίς να καταβάλουν το κόστος ενός iPad Pro, έχουν πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν μέσα από την οικονομικότερη πρόταση της Apple.

Με 50% ταχύτερο επεξεργαστή από ό,τι το προηγούμενο μοντέλο, Wi-Fi 6E, 5G και αποθηκευτικό χώρο έως 1ΤΒ, το νέο iPad Air διαθέτει σημαντικές δυνατότητες, σε ένα πολύ δελεαστικό πακέτο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα