Βελτιώσεις στην αντιγραφή και επικόλληση στο Word παρουσιάζει η Microsoft

Οι αλλαγές βασίστηκαν σε σχόλια και προτάσεις χρηστών της εφαρμογής.

Η Microsoft ετοιμάζεται να καταστήσει την αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Word πολύ απλούστερη, χάρη σε μια νέα επιλογή συνδυασμού κειμένων που έχουν διαφορετική διαμόρφωση. Σε ανάρτησή της στο ιστολόγιο Microsoft 365 Insiders, η εταιρία ανακοίνωσε την αλλαγή αυτή,

η οποία εφαρμόστηκε αξιοποιώντας προτάσεις των χρηστών.

Πρακτικά, η επικόλληση κειμένου με διαμόρφωση που δεν συμπίπτει με αυτή του αρχείου στο οποίο θα προστίθεται δεν θα αναστατώνει τη διάταξη του κειμένου, επομένως οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να διαθέτουν επιπλέον χρόνο για να διορθώσουν τη διαμόρφωση του κειμένου που προστέθηκε στο υφιστάμενο αρχείο. Πλέον, υπάρχει επιλογή που επιτρέπει το κείμενο που επικολλά ο χρήστης σε ένα υφιστάμενο αρχείο να ακολουθεί τη διαμόρφωση του κειμένου στο οποίο έρχεται να ενταχτεί, συμπεριλαμβανομένης της γραμματοσειράς, του χρώματος και του μεγέθους, βοηθώντας έτσι στο να προκύψει ένα αισθητικά ομοιόμορφο κείμενο.

Η επιλογή, με την ονομασία Merge Formatting, θα διατηρεί το υπογραμμισμένο και τονισμένο κείμενο, τη διάταξη τυχόν πινάκων και καταλόγων. Με δεξί κλικ για την επικόλληση του κειμένου, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ της διατήρησης της διαμόρφωσης (Keep Source Formatting), της προσαρμογής στη διαμόρφωση του αρχείου όπου επικολλάται το κείμενο (Merge Formatting) καθώς και την επιλογή Text Only. Όμως, αν επιχειρήσει κανείς να χρησιμοποιήσει τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου, το Ctrl+V θα προκαλέσει ακούσεις αλλαγές της διαμόρφωσης.

Υπάρχει η δυνατότητα ορισμού του Merge Formatting ως προεπιλογής, ανοίγοντας το αρχείο Microsoft Word Και πηγαίνοντας στο File > Options > Advanced > Cut, Copy, and Paste, οπότε ενεργοποιείτε την επιλογή Pasting from other program > Merge formatting από το μενού. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συντόμευση μέσω πληκτρολογίου για την επικόλληση κειμένου, οπότε όλα τα κείμενα και οι διαμορφώσεις θα συμπίπτουν στην εντέλεια. Αντίστοιχα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακυρώσετε την προεπιλογή.

Ακολουθώντας τις προτάσεις των χρηστών, η Microsoft προχώρησε επιτέλους στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθεί η διαδικασία επικόλλησης. Αυτές τις χρησιμότατες αλλαγές, όμως, θα τις δουν μόνοι χρήστες που έχουν την έκδοση 2405 (Build 17624.200000) ή μεταγενέστερη στα PC τους. Η επιλογή για την ώρα δεν είναι διαθέσιμη σε χρήστες Mac ή μέσω του διαδικτύου, όμως ας ελπίσουμε πως αυτό θα αλλάξει σύντομα. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα