Λαμπρός εορτασμός στον Δήμο Χερσονήσου για την επέτειο της μάχης του Κοψά

Ο Δήμος Χερσονήσου γιόρτασε σήμερα με τη δέουσα λαμπρότητα και απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των ηρώων πεσόντων αγωνιστών την 83η επέτειο από την Μάχη του Κοψά, 20 Μαϊου 1941 – Μάχη της Κρήτης, στην Ανώπολη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία. (ύψωμα Κοψάς).

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στο σημείο

αυτό, στην ευρύτερη περιοχή εκτυλίχθηκε η ηρωική, νικηφόρος «Μάχη του Κοψά». Εκείνη τη μέρα, ογδόντα Έλληνες στρατιώτες καθοδηγούμενοι από τον υπολοχαγό Θεόδωρο Καλλίνο μαζί με τους αγωνιστές κρητικούς και τον άμαχο πληθυσμό, έδωσαν μια γενναία μάχη κι ενώ αρχικά τράπηκαν σε φυγή, κατάφεραν και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα με την ανακατάληψη του λόφου.

Νιώθουμε δέος για την τόλμη τους και σεβασμό για τη θυσία τους. Στη μνήμη των ηρώων μας αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης. Συναισθανόμαστε την οφειλή και την ευθύνη μας. Όχι μόνο για να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, αλλά κυρίως για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα ιδανικά μας. Για τις αξίες που κερδήθηκαν: την Ελευθερία, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια.»

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Κοινωνιολογίας, Διδάσκων ΕΑΠ, Βαγγέλης Τζούκας, ενώ την τελετή πλαισίωσε μουσικά η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Χερσονήσου.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 83η επέτειο από την Μάχη του Κοψά στην Ανώπολη του Δήμου Χερσονήσου παρέστησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, εκπρόσωπος της βουλευτού Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των τοπικών αρχών και φορέων και συγγενείς των πεσόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα