Λασίθι: Ευρεία σύσκεψη για όλα τα θέματα του Δήμου Σητείας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εσωτερικών κας Βιβής Χαραλαμπογιάννη , του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Μανώλη Κουτουλάκη και του βουλευτή Ηρακλείου κ Κώστα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα και με την αρμοδιότητα τους, τέθηκαν από πλευράς αντιδημάρχων όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο, αποσπώντας δεσμεύσεις προώθησης και επίλυσης τους.

Καλωσορίζοντας

το κυβερνητικό κλιμάκιο ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σημαντική και καθοριστική στιγμή αυτή της αντιμετώπισης της πλημμύρας και των συνεπειών της. Ο κ Ζερβάκης υπογράμμισε ότι ηταν άμεση και αποτελεσματική η στήριξη προς τον Δήμο Σητείας σε μια περίοδο δύσκολα διαχειρίσιμη για αυτόν.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ Ζερβάκης, “η προσπάθεια συνεχίζεται. το Υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι απομακρυσμένοι δήμοι. Σημαντική ήταν η δυνατότητα που δόθηκε στον Δήμο, με την αλλαγή των ΚΑΠ και των κριτηρίων των χρηματοδοτήσεων, με ένα πολύ σημαντικό ποσό, λόγω και της αύξηση του πληθυσμού, δίνοντας μια μεγάλη οικονομική ανάσα με τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων από ίδιους πόρους, κάτι που δεν ήταν εφικτό πριν, για το Δήμο Σητείας. Επίσης μέσω διαφόρων προγραμμάτων δόθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του προσωπικού”.

Ο Δήμαρχος Σητείας αναφέρθηκε και στη σημερινή οικονομική κατάστασης που παρουσιάζει ο Δήμος η οποία όπως είπε είναι καλύτερη από ποτέ με τις υποχρεώσεις, δανειακές ή άλλες να έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Στη δευτερολογία του ο κ Ζερβάκης υπογράμμισε ότι ήταν πολύ σημαντική η δυνατότητα που δόθηκε στη συνάντηση να τεθούν τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Σητείας και στάθηκε με έμφαση στα πιο σημαντικά. “Παρόλο που δεν είναι της αρμοδιότητας σας θα αναφερθώ στα δυο μεγάλα αγκάθια τα οποία είναι “πληγές επάνω μας” το θέμα του ΒΟΑΚ αλλά και το θέμα του Νοσοκομείου Σητείας τα οποία θα πρέπει να δει η κυβέρνηση με την απόλυτη σοβαρότητα, ισότητα και ισονομία που δικαιούμαστε. Ζητούμε το αυτονόητο το οποίο έχει δικαίωμα να ζήτα ο κάθε πολίτης” τόνισε κλείνοντας ο Δήμαρχος Σητείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λασίθι, Ευρεία, Δήμου Σητείας,lasithi, evreia, dimou siteias