Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους εργαζόμενους στις δημόσιες ψυχιατρικές δομές των Χανίων

Συνολικά 59 άτομα προσωπικό καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 84 ψυχικά ασθενών στις δημόσιες ψυχιατρικές δομές των Χανίων. Η ελλιπής στελέχωση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων, οδήγησε σήμερα το πρωί τον σύλλογο των εργαζομένων του πρώην ψυχιατρείου Χανιών στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ο νοσηλευτής και υπεύθυνος του Ξενώνα Ανατολή, Γιάννης Φραγκονικολάκης, μίλησε για την ανεπάρκεια σε προσωπικό και υποδομές:

«Δουλεύουν περίπου 10 νοσηλευτές σε κάθε

ψυχιατρικό τμήμα ενώ θα έπρεπε να δουλεύουν τουλάχιστον 15-20. Δεν υπάρχει γιατρός παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα, δεν υπάρχει κοινωνικός λειτουργός παρά μόνο δύο φορές την εβδομάδα, επίσης έχουμε ψυχολόγο μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ δεν υπάρχει καθόλου εργοθεραπευτής. Παθολόγο δεν έρχεται στη δομή με αποτέλεσμα, από την πενιχρή σύνταξη των ενοίκων να πληρώνεται ταξί για να τους μεταφέρει προς και από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Καταθέτουμε μήνυση, διότι θεωρούμε υπεύθυνη τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο που εδώ και τόσα χρόνια δεν κάνουν τίποτα και το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε την κανονική μας άδεια ούτε τα χρωστούμενα ρεπό. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα όταν κάποιος συνάδελφος αρρωστήσει και δεν υπάρχει προοπτική να πάρουμε ποτέ αυτά που μας χρωστάνε.»

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Καζούλης υποστήριξε από την πλευρά του ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό και η έλλειψη ενδιαφέροντος για κάλυψη των θέσεων προέρχεται από το γεγονός ότι οι μισθοί είναι, όπως λέει, χαμηλοί.

Τ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα