Ο γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο

Ένας 71χρονος Σλοβάκος λογοτέχνης, ονόματι Γιουράι Τσιντούλα (Juraj Cintula) είναι σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ο άντρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο στην πόλη Χάντλοβα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες, ο Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος στυνομιλούσε με υποστηρικτές του και όταν τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του.

Δείτε εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης

#AHORA – Imágenes que muestran el momento

del ataque al primer ministro eslovaco, Robert Fico. Via @AlertaNews24pic.twitter.com/iZxiYNOYON

— DatoWorld (@DatosAme24) May 15, 2024

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο 71χρονος είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005. Μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος της λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων Συγγραφέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Ο Τσιντούλα – αριστερών πεποιθήσεων – φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο, το οποίο έστρεψε κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενώ συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο.

Σοκαρισμένος ο γιος του δράστη: Δεν ξέρω γιατί το έκανε, είχε νόμιμα το όπλο

Το τοπικό site Aktuality.sk επικοινώνησε με τον γιο του 71χρονου, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από αυτή την κατάσταση, εμώ επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του διέθετε άδεια οπλοφορίας. «Δεν έχω απολύτως καμία ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε και γιατί συνέβη όλο αυτό», δήλωσε. Όταν ρωτήθηκε για τα αισθήματα που έτρεφε ο πατέρας του κατά του Φίτσο, απάντησε: «Θα σας πω αυτό – δεν τον ψήφισε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Ακόμη, απάντησε αρνητικά οταν ερωτήθηκε αν ο 71χρονος ήταν ψυχιατρικός ασθενής. «Ίσως βραχυκύκλωσε, δεν το ξέρω. Είναι δυναμικός, αλλά δεν είχε επισκεφτεί ψυχίατρο ή κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σλοβάκος, Τσιντούλα, Ρόμπερτ Φίτσο,slovakos, tsintoula, robert fitso