Ρέθυμνο: Επισκέψεις στις Μονές Ατάλλης και Βωσσάκου και στον αρχαιολογικό χώρο στο Καλό Χωράφι από την Εφορία Αρχαιοτήτων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχοντας και εφέτος στην επετειακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 επίσκεψη στις Μονές Ατάλλης και Βωσσάκου καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο στο Καλό Χωράφι Σισσών Μυλοποτάμου, όπου την τελευταία δεκαετία ανασκάπτεται συστηματικά από την Διευθύντρια της ΕΦΑ Ρεθύμνου μια σημαντική παράκτια θέση της μινωικής περιόδου.

Πρώτος

σταθμός της επίσκεψης θα είναι η Μονή Ατάλλης στο Μπαλί Μυλοποτάμου, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους της μονής από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ρεθύμνου καθώς και σύντομη παρουσίαση των επόμενων δυο σταθμών της επίσκεψης, της μινωικής  θέσης στο Καλό Χωράφι και της Μονής Βωσσάκου. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στον χώρο της ανασκαφής στο Καλό Χωράφι, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την ανασκαφέα. Ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης θα είναι η  Μονή Βωσσάκου όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ρεθύμνου.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 9.00 π.μ.. από την ανατολική πλευρά του Δημοτικού Κήπου Ρεθύμνου (στάση ΚΤΕΛ). Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Λόγω όμως του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο λεωφορείο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλεφ. 2831023563.

Η μετακίνηση με το λεωφορείο χορηγείται Δωρεάν από το ΚΤΕΛ Χανίων -Ρεθύμνου Α.Ε.», το οποίο ευχαριστούμε θερμά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέθυμνο, Επισκέψεις, Μονές Ατάλλης, Βωσσάκου, Καλό Χωράφι, Εφορία Αρχαιοτήτων,rethymno, episkepseis, mones atallis, vossakou, kalo chorafi, eforia archaiotiton