Ρέθυμνο: Ζητήματα σχολικής στέγης και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Πιερρακάκη με την Μαρία Λιονή και φορείς

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μετέβη χτες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ρέθυμνο, στην έδρα της Π.Ε. Ρεθύμνης όπου είχε συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και θεσμικούς φορείς για μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων του Νομού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

κ. Γεώργιος Κοντάκης, ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Νίκος Κατσαράκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. κ. Γεώργιος Κοσιώρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης (λόγω απουσίας του Δημάρχου) κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Νίκος Προβιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης κ. Νίκος Αγριμάκης και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης, κ.κ. Λ. Καρβούνης και Μ. Μαραγκάκης αντίστοιχα.

Από την πλευρά του Δήμου Ρεθύμνης και του ΕΛΜΕΠΑ τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης των Πειραματικών σχολείων και της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνολογιών του ΕΛΜΕΠΑ στα οικόπεδα, που έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Δήμο Ρεθύμνης μέσω ΣΔΙΤ. Από την πλευρά τους η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μ. Λιονή, με την ιδιότητά της και ως εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Π.Κ. έθεσαν το ζήτημα της λειτουργίας της Σχολής Τουρισμού στο Ρέθυμνο, καθώς επίσης και της ίδρυσης και λειτουργίας ενός νέου τμήματος Κτηνιατρικής στο Π.Κ. λόγω της μεγάλης έλλειψης Κτηνιάτρων στον δημόσιο τομέα και κυρίως στην Κρήτη, όπου ο ένας εκ των πυλώνων ανάπτυξης είναι ο κτηνοτροφικός τομέας.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε τα εξής:

« Η συνάντηση που είχαμε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΕΛΜΕΠΑ, το Δήμο Ρεθύμνης και τις φορείς της Εκπαίδευσης ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, καθώς τέθηκαν πολλά ζητήματα, που αφορούν στη σχολική στέγη και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η εξαγγελία του Υπουργού για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων, των σχολείων της περιοχής του Μυλοποτάμου που θα έχει πολλαπλό όφελος και για την περιοχή και για τους εκπαιδευτικούς. Ζητήσαμε το ίδιο να γίνει και στα σχολεία του Αμαρίου διότι η περιοχή έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά – ορεινή και δυσπρόσιτη».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Ελεονώρα Μελέτη, στο πλαίσιο των επαφών της με αρχές του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέθυμνο, Ζητήματα, Πανεπιστημίου Κρήτης, ΕΛΜΕΠΑ, Κυριάκου Πιερρακάκη, Μαρία Λιονή,rethymno, zitimata, panepistimiou kritis, elmepa, kyriakou pierrakaki, maria lioni