Στη Γαύδο ο Γερμανός Ακόλουθος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Μετανάστευσης

Στη Γαύδο βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γερμανός Ακόλουθος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Μετανάστευσης της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Benno Weissenbacher.

Τον κ. Weissenbacher υποδέχθηκε η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο μείζον ζήτημα των μεταναστευτικών ροών από τη βόρεια Αφρική, η συντριπτική

πλειοψηφία των οποίων έχει ως πρώτο σταθμό την Γαύδο.

Η Δήμαρχος Γαύδου έθεσε στον Γερμανό αξιωματούχο το θέμα της έλλειψης υποδομών πρώτης φιλοξενίας στο νησί, προκειμένου να ανταπεξέλθει, ακόμα και στις βασικές ανάγκες, με την αύξηση των ροών ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Η κα Στεφανάκη ξενάγησε τον κ. Weissenbacher σε όλο το νησί και κυρίως στα σημεία που βγαίνουν, αλλά και φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού στη Γαύδο, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, καθώς και εργαζόμενοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος, η κα Στεφανάκη, με αφορμή ότι οι Γερμανοί είναι από τους κύριους επισκέπτες της Κρήτης, τόνισε στον κ. Weissenbacher πως… “το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης περιμένει να τους φιλοξενήσει και αυτό το καλοκαίρι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαύδο, Γερμανός Ακόλουθος, Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πολιτικής Μετανάστευσης,gavdo, germanos akolouthos, themata exoterikis politikis, politikis metanastefsis