Στην Ουρουγουάη το… τερμάτισαν – Πρόβατο εμφανίστηκε στην κερκίδα σε αγώνα ποδοσφαίρου

Μπορεί η Ουρουγουάη να είναι μια χώρα η οποία τροφοδοτεί κάθε χρόνο τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου με ποδοσφαιριστές, αλλά το εγχώριο πρωτάθλημα διακρίνεται και για τα… φολκλόρ στοιχεία που εμφανίζει.

Το 2005 είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον η ομάδα της Ρότσα (από την ομώνυμη παραλιακή πόλη), η οποία πραγματοποιούσε μια εντυπωσιακή πορεία με άσημους ποδοσφαιριστές, αγωνιζόμενη στο στάδιο «Μάριο Σομπρέρο». Η λέξη στάδιο βέβαια ήταν μια… υπερβολή, καθώς επρόκειτο για ένα κομμάτι μιας φάρμας που είχε παραχωρηθεί για να γίνει εκεί το γήπεδο…

Το 2005 λοιπόν η Ρότσα υποδέχθηκε

τη Νατιονάλ (μαζί με την Πενιαρόλ οι δύο μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας) με τον αγώνα να οδεύει προς το τέλος του όταν στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε μια αγελάδα!

Όχι τυχαία, καθώς την είχε φέρει μαζί του ο Ρομπέρτο Σαντούριο, οπαδός του συλλόγου, ο οποίος λόγω της δουλειάς του έχασε το πρώτο ημίχρονο, αλλά πήγε στο γήπεδο με την αγελάδα για να γιορτάσει την πορεία της ομάδας και να καταδείξει την ταπεινή καταγωγή της.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω, ο κόσμος αντέδρασε και τελικά η αγελάδα με τον ιδιοκτήτη της βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν στους πανηγυρισμούς για την ιστορική νίκη με 2-0 (και φυσικά έγιναν viral).

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα και στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Απερτούρα της Α’ κατηγορίας μεταξύ της Ατλέτικο Προγκρέσο και της Ντιφενσόρ, στο Άμπραχαμ Παλαντίνο δεν εμφανίστηκε αγελάδα, αλλά… πρόβατο!

Το ζώο άγνωστο πως βρέθηκε να κυκλοφορεί στο ένα πέταλο του γηπέδου, κι αφού πέρασε μια βόλτα από την κερκίδα των επισήμων (αναζητώντας τον ιδιοκτήτη της;) αποφάσισε ότι δεν το ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και αποχώρησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα