Ισραηλινοί βανδάλισαν φορτηγά με βοήθεια για τη Γάζα – «Είναι αδιανόητο να τους στέλνουν εφόδια»

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση ορισμένων Ισραηλινών που βανδάλισαν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς διασκόρπισαν το φορτίο στο δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Παλαιστινίων.

Τα μέλη της ΜΚΟ Regavim βανδάλισαν φορτηγά στο σημείο ελέγχου Ταρκουμίγια κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, ενώ δημοσίευσαν βίντεο με την πράξη τους στα social media.

«Είναι ακατανόητο στο μυαλό και την καρδιά ότι ακριβώς την Ημέρα Μνήμης, η ισραηλινή κυβέρνηση

ανοίγει μια διαδρομή ανεφοδιασμού από την Παλαιστινιακή Αρχή στη Χεβρώνα προς τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα. Δεν θα είμαστε η ασημένια πιατέλα στην οποία δόθηκε η Λωρίδα της Γάζας για την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους», έγραψαν σε σχετική ανακοίνωση που αναπαρήγαγε η jpost.com.

Σημειώνεται, ότι η ΜΚΟ Regavim έχει εθνικιστική βάση και δημιουργήθηκε για να στηρίξει τους Ισραηλινούς εποίκους της Δυτικής Όχθης.

תיעוד: מפגינים מתנועת "צו 9" חוסמים במעבר תרקומיא משאיות עם סיוע הומניטרי שיצאו מחברון לרצועת עזה – בזמן הצפירה@hod_barel pic.twitter.com/in2BSH7SWG

— גלצ (@GLZRadio) May 13, 2024

Κατά καιρούς λαμβάνει χρηματοδότηση από κρατικά ταμεία του Ισραήλ, ενώ συχνά κάνει αγωγές κατά Αράβων και γενικά μουσουλμάνων, ώστε το κράτος να δεσμεύσει και κατεδαφίσει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πιστεύουν το «σιωνιστικό όραμα» και στόχος είναι «το Ισραήλ να φτάσει τα βιβλικά σύνορά του, με ό,τι κόστος συνεπάγεται αυτό».

ישראלים משתלטים על משאית עם סיוע הומניטרי לרצועת עזה. pic.twitter.com/QAhpcDnDp9

— יוני בן מנחם yoni ben menachem (@yonibmen) May 13, 2024

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα