Στο Λασίθι ο υπουργός Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης – Τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης

Ο κ. Πιερρακάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου στην οποία συμμετείχε, πέρα από το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη, αντιδήμαρχοι, ειδικοί σύμβουλοι και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης ακόμα και εκείνα που όπου δεν έχει άμεση αρμοδιότητα το Υπουργείο Παιδείας αλλά μπορεί η παρέμβαση του κ. Πιερρακάκη να λειτουργήσει καταλυτικά προς την

κατεύθυνση της επίλυσης τους.

Ειδικότερα, ζητήθηκε η στήριξη του ώστε να μπορέσει άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την εφαρμογή στην πράξη της ήδη έτοιμης, και προς έγκριση από την ΚτΥπ ΑΕ, μελέτης του Δήμου Οροπεδίου για την αναβάθμιση και αναμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει από κοινού το Γυμνάσιο και το Λύκειο Οροπεδίου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Πιερρακάκη να υποστηρίξει την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Οροπεδίου για ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία, η έλλειψη ψυχολόγου, βρέθηκαν επίσης στο προσκήνιο, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Πιερρακάκης αναγνώρισε πως το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια δυσπρόσιτη περιοχή για την οποία πρέπει να υπάρξει ξεχωριστό ενδιαφέρον και μέριμνα και δεσμεύθηκε πως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά και όπου αλλού μπορεί, θα συνδράμει για να βρουν γρήγορα λύση τα προβλήματα που του τέθηκαν.

anatolh.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λασίθι, Παιδείας Κυρ, Πιερρακάκης – Τέθηκαν,lasithi, paideias kyr, pierrakakis – tethikan