Fourlis: Αύξηση εσόδων στα 122 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο - Υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου

Μειώθηκαν οι ζημιές τριμήνου στα 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Tα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Α' τρίμηνο του 2024, ανακοίνωσε η FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Αισιόδοξο είναι το ξεκίνημα το έτους τον όμιλο με αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4,7% και βελτίωση του EBΙΤ.

Αναλυτικά τα βασικά οικονομικά στοιχεία του Α' τριμήνου του 2024

Αύξηση πωλήσεων από όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, υποστηριζόμενη από όγκο πωλήσεων.

Οι πωλήσεις

του Ομίλου Fourlis αυξήθηκαν κατά 5% φτάνοντας τα €122,0 εκ. το Α' τρίμηνο του 2024.

Οι πωλήσεις από τη Λιανική του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 4% στα €116,2 εκ. το Α' τρίμηνο του 2024, λόγω αύξησης όγκου σε όλες τις δραστηριότητες λιανικής του Ομίλου.

Η βελτίωση του μικτού κέρδους και της λειτουργικής αποδοτικότητας οδήγησε σε βελτίωση της κερδοφορίας.

Σημαντική βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους χάρη στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Ομίλου στην αλυσίδα εφοδιασμού του.

Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων EBITDA (OPR) φτάνοντας τα €6,5 εκ. το Α' τρίμηνο του 2024 έναντι €2,6 εκ. το Α' τρίμηνο πέρυσι, με το περιθώριο EBITDA (OPR) στο 5,4% από 2,2%.

To EBITDA (OPR) από τη Λιανική του Ομίλου διαμορφώθηκε σε €0,8εκ. το Α' τρίμηνο του 2024 από €-0.3 εκ. το Α' τρίμηνο του 2023 με το περιθώριο EBITDA (OPR) βελτιωμένο κατά 100 μονάδες βάσης, υποστηριζόμενο από σημαντική βελτίωση στο περιθώριο EBITDA (OPR) της λιανικής οικιακού εξοπλισμού και επίπλων.

Στην τελική γραμμή καταγράφεται ζημιά 2,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο έναντι ζημιών 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Οι αποδόσεις της Trade Estates συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια του Α' τριμήνου του 24 τα Συνολικά Έσοδα από μισθώματα της Trade Estates αυξήθηκαν κατά 68,8% και το EBITDA του κατά 61%, επηρεασμένα θετικά από την εξαγορά του SMART PARK, του μεγαλύτερου εμπορικού πάρκου στην Ελλάδα. Μετά την από-ενοποίηση, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων υψηλής απόδοσης και υψηλής ποιότητας της Trade Estates θα προσφέρει στον Όμιλο, μια συνεχή ροή μερισμάτων και περαιτέρω ενίσχυση στην κερδοφορία του μέσω της συμμετοχής του Ομίλου στην Trade Estates.

Ο Όμιλος είναι επικεντρωμένος στην υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδίου

-Βελτιστοποίηση του δικτύου καταστημάτων ΙΚΕΑ και προετοιμασία για περαιτέρω επέκταση των καταστημάτων ΙΚΕΑ.

-Επέκταση του δικτύου καταστημάτων Intersport με την προσθήκη 3 νέων καταστημάτων.

-Συνεχής επέκταση στον τομέα της υγείας και ευεξίας με 4 νέα καταστήματα Holland & Barrett μέχρι το τέλος του Η1 '24.

-Περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης και της εμπειρίας των πελατών.

Ο Δημήτρης Βαλαχής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fourlis , σχολίασε: «Η επίδοσή μας στο Α’ τρίμηνο του 2024 σηματοδοτεί ένα αισιόδοξο ξεκίνημα του έτους, με αυξημένες πωλήσεις και βελτιωμένη κερδοφορία παρά το παραδοσιακά δύσκολο τρίμηνο. Η δέσμευσή μας για την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου, συμπεριλαμβανομένων των βελτιστοποιήσεων, των πρωτοβουλιών βελτίωσης της εμπειρίας πελάτη, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη αυτών των θετικών αποτελεσμάτων. Βασιζόμενοι στη δυναμική του οικονομικού έτους 2023, όπου πετύχαμε διψήφια αύξηση των εσόδων και βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα, είμαστε έτοιμοι για ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά. Κοιτάζοντας μπροστά, εστιάζουμε σε έναν σαφή στρατηγικό οδικό χάρτη που δίνει έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων σε όλες τις δραστηριότητες λιανικής μας, στην αξιοποίηση της ψηφιοποίησης και στην επέκταση της παρουσίας μας στις αγορές μας».

Επισυνάπτονται τα αναλυτικά αποτελέσματα
Keywords
Αναζητήσεις
fourlis-afxisi-esodon-sta-122-ekat-evro-to-a-trimino---ylopoiisi-tou-stratigikou-schediou.htm
Τυχαία Θέματα