ΕΑΕΕ: H Ένωση έγινε μέλος του Principles of Responsible Investment (PRI)

Η ΕΑΕΕ προσχώρησε στο PRI, προσβλέποντας σε μια γόνιμη συνεργασία με τον διεθνούς εμβέλειας οργανισμό.

H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ΕΑΕΕ έγινε μέλος του Principles of Responsible Investment (PRI), του σημαντικότερου ίσως διεθνούς οργανισμού αφιερωμένου στα θέματα της υπεύθυνης επένδυσης, με την ιδιότητα του Network Supporter.

Ο

οργανισμός PRI χαίρει της υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία κατέχουν δύο μόνιμες θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του PRI.

Η προώθηση κουλτούρας υπεύθυνης επένδυσης συνιστά πλέον, υπό την πίεση της κλιματικής αλλαγής και του κλίματος πολιτικής ορθότητας που διαμορφώνεται σήμερα, στρατηγική προτεραιότητα της ασφαλιστικής αγοράς.

Η ΕΑΕΕ, υποστηρίζοντας έμπρακτα την προσήλωση του κλάδου στα θέματα αυτά, προσχώρησε στο PRI, προσβλέποντας σε μια γόνιμη συνεργασία με τον διεθνούς εμβέλειας οργανισμό.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ΕΑΕΕ ως Υποστηρικτή του Δικτύου PRI», σχολίασε ο David Atkin, CEO του PRI. «Ο ασφαλιστικός κλάδος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης για την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG (περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης) στην αξιολόγηση κινδύνου. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την EAEE στο μέλλον».

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ δήλωσε σχετικά : «Στο πλαίσιο της συστηματικής ενασχόλησής μας με τα θέματα της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης επένδυσης, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με έναν από τους μεγαλύτερους και εξειδικευμένους φορείς στο διεθνές στερέωμα. Η συμμετοχή μας στο Principles for Responsible Investment (PRI) μας δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε εργαλεία και υλικό για μεταφορά γνώσης και βέλτιστων πρακτικών από το PRI στην ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Keywords
Αναζητήσεις
eaee-h-enosi-egine-melos-tou-principles-of-responsible-investment-pri.htm
Τυχαία Θέματα