Η TÜV HELLAS ανανεώσε τις πιστοποιήσεις της FAMAR για Υγεία, Ασφάλεια και Περιβαλλοντική Διαχείριση

Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και του Φορέα Πιστοποίησης.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), πιστοποίησε εκ νέου τη ΦΑΜΑΡ, κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για τα πρότυπα ISO 45001:2018

και ISO 14001:2015. Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διενήργησε επιθεώρηση στις δύο εγκαταστάσεις της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα (48 & 49), χορηγώντας τις πιστοποιήσεις:

ISO 45001:2018: Αφορά το Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΦΑΜΑΡ, διασφαλίζοντας ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους. ISO 14001:2015: Επικεντρώνεται στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της ΦΑΜΑΡ, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και του Φορέα Πιστοποίησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Απόστολος Σαγιάκος, Γενικός Διευθυντής της FAMAR στην Ελλάδα, σημείωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μια χρονιά επιβεβαιώθηκε η αφοσίωση της ΦΑΜΑΡ στην αριστεία για θέματα που άπτονται της Υγείας & Ασφάλειας και της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental, Health and Safety Excellence), αλλά και της συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών της. Η πρόσφατη πιστοποίησή μας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), δεν αποτελεί μόνο μια αναγνώριση των τρεχουσών προσπαθειών μας, αλλά επιβεβαιώνει και τη δέσμευσή μας για μελλοντική βελτίωση. Στο πλαίσιο αυτό η ΦΑΜΑΡ έχει αναλάβει τη δέσμευση να περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 30% για το διάστημα 2025-2030, ενώ ταυτόχρονα έχει αναλάβει μια σειρά από επιπλέον πρωτοβουλίες έναντι των εργαζομένων αλλά και των προμηθευτών της, με γνώμονα την θωράκιση της ασφάλειας αλλά και της υγείας τους στην εργασία».

Οι πιστοποιήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης, πολυετούς συνεργασίας που διατηρεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με την εταιρεία, με την οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων σε κομβικά σημεία της επιχειρησιακής της λειτουργίας. Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει πιστοποιήσει τη ΦΑΜΑΡ σύμφωνα με το ISO 22000:2005 για το Σύστημα Ασφάλειας των Τροφίμων, με το ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας αναφορικά, εκτός των άλλων, με την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και καλλυντικών , με το ISO 13485:2016 και με τη σχετική Υπουργική Απόφαση 1348/04 για τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, όπως επίσης, και με το ISO 22716: 2007 για τα Καλλυντικά προϊόντα.

O Δρ. Χημ.-Μηχ. Παναγιώτης Αχλάδας, Επικεφαλής Επιθεωρητής ανέφερε σχετικά:

«Ένας σημαντικός λόγος για την απονομή των πιστοποιητικών ISO 14001 για τη διαχείριση του περιβάλλοντος και του ISO 45001 για τη διαχείριση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην εργασία είναι η ενσωμάτωση αυτών των προτύπων στην επιχειρηματική πρακτική για τη βελτίωση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Με την υλοποίηση του προτύπου ISO 14001, η εταιρεία δείχνει δέσμευση στη μείωση του αντίκτυπου των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης. Αντίστοιχα, η υλοποίηση του προτύπου ISO 45001 για τη διαχείριση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην εργασία δείχνει την προσήλωση της επιχείρησης στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος».

Η κ. Ταρσή Γιαννούλη, Αν. Διευθύντρια Medical Devices /Health, της TUV Hellas (TUV Nord), ανέφερε:

«Η ΦΑΜΑΡ αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών με εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας μας και της επιτυχούς πιστοποίησης της εταιρείας σε πολλά και ιδιαιτέρως απαιτητικά πρότυπα σχετικά με τις δραστηριότητές της, έχει διαπιστωθεί όλα αυτά τα χρόνια ο σαφής προσανατολισμός και η δέσμευσή της στην ποιότητα και την συνεχιζόμενη βελτίωση, τόσο των παρερχομένων υπηρεσιών, όσο και των παραγόμενων προϊόντων. Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πιστοποίηση της ΦΑΜΑΡ ως προς τα δύο νέα πρότυπα, με την οποία επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η σαφής πολιτική και η δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα, σε δύο νέους, αλλά εξίσου σημαντικούς τομείς, αυτούς του περιβάλλοντος και της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Keywords
Αναζητήσεις
i-tv-hellas-ananeose-tis-pistopoiiseis-tis-famar-gia-ygeia-asfaleia-kai-perivallontiki-diacheirisi.htm
Τυχαία Θέματα