Μνημόνιο συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Huawei

Το Μνημόνιο διαμορφώνει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Ηuawei στους τομείς της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας διάρκειας ενός έτους υπέγραψαν το Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Ηuawei Ελλάδος την Τετάρτη 15 Μαΐου στα κεντρικά γραφεία της Huawei

στο Μαρούσι. Το Μνημόνιο διαμορφώνει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Ηuawei στους τομείς της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την υποστήριξη διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων, την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενίσχυσης των νέων ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται στην αγορά εργασίας, την ανάπτυξη εφαρμοσμένης ακαδημαϊκής έρευνας σε θέματα σχετικά με τον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών μέσω της εκπόνησης διδακτορικών διατριβών από ερευνητές του ΟΠΑ, καθώς και παροχή ακαδημαϊκών υποτροφιών και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης φοιτητών στην εταιρία.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή κ. Δημήτρη Μπουραντώνη και από τον κ. Ren Fujun, CEO Huawei Southeast European Region.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας δήλωσε: «Με την υπογραφή του πρόσφατου Μνημονίου επισφραγίζουμε μια σταθερή συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται να έχει λαμπρή εξέλιξη. Τόσο στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, όσο και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, η συνύπαρξη της τεχνογνωσίας και της υψηλής ευθύνης, αναμένεται να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Βαδίζοντας σύμφωνα με το στρατηγικό μας πλάνο, διαγράφουμε νέα πορεία στην ποιοτική εκπαίδευση των νέων και συνεργαζόμαστε με φορείς που κατέχουν τεχνογνωσία, προσφέροντας ευοίωνες προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης».

O κ. Ren Fujun, CEO Huawei Southeast European Region σημείωσε: «H Huawei Ελλάδος, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της στην υποστήριξη εκπαιδευτικών δράσεων, ενίσχυσης της ακαδημαϊκής έρευνας και την ανάπτυξη ταλέντων με την έμπρακτη συμβολή στην προετοιμασία των νέων επιστημόνων μας, αυτών που θα ηγηθούν των νέων τεχνολογιών αιχμής και θα διαμορφώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και της επόμενης μέρας της κοινωνίας μας».

Keywords
Αναζητήσεις
mnimonio-synergasias-tou-oikonomikou-panepistimiou-athinon-kai-tis-huawei.htm
Τυχαία Θέματα