ΕΥΠ: Χωρίς εξηγήσεις η απάντηση για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Μετά το αίτημα της ΑΔΑΕ για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ απάντησε με επιστολή της χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, επικαλούμενη «λόγους εθνικής ασφαλείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η επιστολή

της διοίκησης της ΕΥΠ εστάλη στην ΑΔΑΕ ήδη από την περασμένη Παρασκευή και πλέον, αξιολογείται από τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής, με την επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, όπως μεταδίδει το THETOC.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΥΠ δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παρέπεμψε την ολομέλεια της ΑΔΑΕ σε πληροφορίες που υπάρχουν αποτυπωμένες στη διάταξη άρσης απορρήτου στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οτι, δηλαδή, ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Πηγή με άριστη γνώση του θέματος διευκρίνισε ότι η ΕΥΠ δεν παρείχε περαιτέρω διευκρινίσεις, διατυπώνοντας την άποψη ότι η ΑΔΑΕ δεν δύναται να ενημερωθεί για περαιτέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε μεταξύ άλλων σε κίνδυνο τις σχέσεις της ΕΥΠ με ομόλογες υπηρεσίες του εξωτερικού. Προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας της, μάλιστα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών φέρεται να επικαλείται και να παραπέμπει την ΑΔΑΕ σε παλαιότερες επιστολές προς την ΕΥΠ, που υπογράφει ο ίδιος ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Οι περαιτέρω ενέργειες της Αρχής θα αποφασιστούν στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

#ΕΥΠ #ΑΔΑΕ #Ανδρουλάκης #παρακολούθηση
Keywords
Τυχαία Θέματα