Η Συμφωνία των Πρεσπών και η διγλωσσία Μητσοτάκη

Η Ιστορία δεν εκδικείται. Απλώς απονέμει στον καθέναν όσα του πρέπουν – και στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών το μόνο που πρέπει στους πρωθυπουργούς που τη σύναψαν και την ανέχτηκαν είναι η πολιτική απαξία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δικαίως, τις εκλογές κυρίως λόγω της σύναψης της κατάπτυστης και προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ

διασύρθηκε στις κάλπες επειδή στράφηκε εναντίον της Ιστορίας, του έθνους και του πολιτισμού μας, παραδίδοντας τα εθνικά ασημικά στους Σκοπιανούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός επειδή υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών και είχε δεσμευτεί: «Δεν θα καλωσορίσω “Μακεδόνα” πρωθυπουργό».

Φυσικά, οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του έγιναν έπειτα από τα πάνδημα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν σε ολόκληρη τη χώρα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στην αρχή του λαϊκού ξεσπάσματος ο κ. Μητσοτάκης είχε ταχθεί εναντίον των συλλαλητηρίων. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2018 είχε διατυπωθεί από τον κ. Μητσοτάκη ανεπίσημη απαγόρευση στα στελέχη του κόμματος να παρευρεθούν στο πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, κι εκείνος, για να δείξει την απαξία του στην εθνική προσπάθεια, είχε πάει για… σκι την ημέρα που οι Ελληνες διατράνωναν ακόμα ένα ΟΧΙ σε μια εθνική υποχώρηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το 2019 μέχρι σήμερα, είχε την ευκαιρία να ζητήσει να αναθεωρηθεί η συμφωνία έτσι ώστε να καταστεί περισσότερο εναρμονισμένη με τα συμφέροντα της χώρας μας. Ουδέν έπραξε. Και τώρα βρίσκεται στο σημείο να ζητά από τους Σκοπιανούς εθνικιστές να τη… σεβαστούν!

Και σαν να μην έφταναν τα προαναφερθέντα, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος δηλώνει σε άρθρο του ότι ο ίδιος είχε εμπλακεί παρασκηνιακά στις συζητήσεις για τη σύναψη της συμφωνίας και ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια που συντασσόταν το κείμενο της συμφωνίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων».

Επειτα από όλα τούτα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως η πατρίδα μας, που έχει τόσο ακατάλληλους ανθρώπους σε καίριες θέσεις, ηττάται διπλωματικά ακόμα κι από κρατίδια όπως τα Σκόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα