Ο ΠΑΟΚ σκόρπισε με 4-1 τον Παναθηναϊκό και είναι 3 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Πάρτι τίτλου

Το πιο «μάγκικο» πρωτάθλημα πάει να πάρει ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε 4-1 τον «λίγο» Παναθηναϊκό στη «φλογισμένη» Τούμπα, η οποία πανηγύρισε έξαλλα τα «ασπρόμαυρα» γκολ αλλά και τα… «κόκκινα», αυτά του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, που φέρνουν το πρωτάθλημα όλο πιο κοντά στον Πύργο τον Λευκό! Πλέον οι Θεσσαλονικείς θέλουν νίκη επί του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρουν το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, την Κυριακή!

Οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους απ’ την αρχή, πιέζοντας και έχοντας δοκάρι στο 2’ με τον Μπράντον Τόμας, πιάνοντας «στον ύπνο» την «πράσινη» άμυνα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟ ισορρόπησε τον αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, προσπαθούσε να «βρει» τον Τάισον, όμως απείλησε στο 19΄ με τον Κωνσταντέλια που λίγο πριν είχε πάρει τη θέση του τραυματία Μουργκ, με σουτ που «μπλόκαρε» εύκολα ο Λοντίγκιν. Πρώτη «απειλή» με τον Κότσιρα και τον Σπόραρ στο 22′ , ενώ στο 28′ η μπάλα φαίνεται να βρίσκει το χέρι του Χουάνκαρ σε προβολή του Οτο μέσα στην περιοχή, χωρίς να ασχοληθεί ο Ολλανδός Λιντχάουντ ή (και) το VAR.

Επειτα από ανούσιες «μονομαχίες» ήρθε η μεγάλη «γκέλα» του Πέρεθ, στο 37’, που έκανε «τσαφ», η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια από δεξιά, που σέντραρε στον επερχόμενο από αριστερά Τάισον, για το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, τη στιγμή που στον Πειραιά υπήρχε ισοπαλία χωρίς γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο στο 72΄ νέα γκάφα της άμυνας του ΠΑΟ, ο Γεντβάι ρίχνει τον Σαμάτα, ενώ η σέντρα του Οτο πήγαινε… αλλού, το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Ζίβκοβιτς για το 2-0 και νέο… πανηγύρι στην Τούμπα, αφού λίγο πριν είχε σκοράρει ο Ολυμπιακός επί της ΑΕΚ! Λίγο μετά όμως, στο 78΄, η σέντρα του Μλαντένοβιτς βρίσκει τον Γερεμέγεφ που κερδίζει στον αέρα τον Κοτάρσκι, για το 2-1, για να προσδώσει χαρακτήρα «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά! Ο ΠΑΟΚ όμως δεν φοβήθηκε, αφού άντεξε σε μια δυο σέντρες των «πρασίνων», βγήκε μπροστά, εκμεταλλεύθηκε πάλι λάθη και έδωσε διαστάσεις θριάμβου, με ασίστ του Ζίβκοβιτς στον Βιερίνια στο 89’ για το 3-1 και στο 92΄ ο δαιμόνιος Σέρβος έκανε το 4-1. Το πάρτι τίτλου στην Τούμπα είχε ήδη αρχίσει!

Διαιτητής: Λιντχάουντ (Ολλανδία).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (81′ Βιεϊρίνια), Μουργκ (19′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (67′ Α. Ζίβκοβιτς), Τόμας (67′ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (67′ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ, Μπερνάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα