Προφυλακιστέα τα «κεφάλια» της «Θύρας 7»!

12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατά τις Αρχές είχαν συγκροτήσει οπαδοί του Ολυμπιακού οδηγήθηκαν στη φυλακή ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Ανάμεσά τους, ο μάνατζερ του τράπερ Trannos και ο «Κοντός»

Στη φυλακή οδηγήθηκαν διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που κατά τις Αρχές είχαν συγκροτήσει οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού

Γιώργου Λυγγερίδη, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία απολογιών που άρχισε το περασμένο Σάββατο και συνεχιζόταν ως χθες το βράδυ.

Κατηγορούμενοι ως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που προκάλεσε τα επεισόδια στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, οδηγούνταν ο ένας μετά τον άλλο στις φυλακές. Ανάμεσά τους ο μάνατζερ του τράπερ Trannos, γνωστός στους οργανωμένους οπαδούς ως «ΟΜΛΕ», ο οποίος αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων, αλλά και ο «νούμερο 1» της εγκληματικής οργάνωσης με το προσωνύμιο «Κοντός». Οι δύο αυτοί κατηγορούμενοι έδωσαν, κατά τη δικογραφία, το «σήμα» ώστε να αρχίσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού. Για τον λόγο αυτό, εκτός των άλλων αδικημάτων που αντιμετωπίζουν, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Συνολικά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο 63 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση, εκ των οποίων οι 12 μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας ακόμη και σε αγώνες του εξωτερικού και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Τα δύο αδέλφια

Ολο το Σαββατοκύριακο έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι με αγωνία και… προσευχές περίμεναν να ακούσουν αν οι δικοί τους άνθρωποι θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι ο 18χρονος ο οποίος είχε ομολογήσει ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό και είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά, όπως και ο 16χρονος αδελφός του.

Ο τελευταίος μάλιστα, απολογούμενος στην ανακρίτρια ανηλίκων το περασμένο Σάββατο, «σκιαγράφησε» τη δική του συμμετοχή στα επεισόδια αλλά και του αδελφού του ως εξής: «Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Ετσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

«Στοχοποίηση»

Στη δική του απολογία ο κατηγορούμενος μάνατζερ του τράπερ Trannos αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι την ώρα των επεισοδίων δεν βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά σε ταχυφαγείο. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως οι Αρχές τού πρότειναν να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και επειδή αρνήθηκε, τον στοχοποίησαν. Από την πλευρά του ο αποκαλούμενος «Κοντός», πρώτος στη λίστα με τα ονόματα των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης, αρνήθηκε και εκείνος ότι συμμετείχε στα επεισόδια, χωρίς όμως να καταφέρει να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο που τον θέλει, μεταξύ άλλων, μαζί με τον μάντζερ του Trannos να μοιράζει πολεμοφόδια στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να τους δίνει εντολή να τα ρίξουν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Τέλος, μεταξύ των προφυλακισμένων βρίσκεται και ο αποκαλούμενος «Κοκός», ηλικίας 31 ετών, ο οποίος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- έδινε το «παρών» σε όλους τους αγώνες της ομάδας Ολυμπιακού και βρισκόταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση. Ο 31χρονος, ο οποίος μάλιστα μετά την προφυλάκισή του φέρεται ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με τηλεκάρτα, εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων και να «ξεχωρίζει» στη θύρα 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα