«Eurovision Debate» μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Το «Eurovision Debate» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου, από τις 15:00 έως τις 16:45 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), στην αίθουσα ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το ντιμπέιτ διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η EBU ανακοίνωσε ότι οι εξής κορυφαίοι υποψήφιοι για την προεδρία

της Επιτροπής έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στην τηλεμαχία της 23ης Μαΐου:

• Walter Baier (Αυστρία),Ευρωπαϊκή Αριστερά • Sandro Gozi (Ιταλία),Renew Europe Now • Ursula von der Leyen (Γερμανία),Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) • Terry Reintke (Γερμανία),Ευρωπαίοι Πράσινοι • Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο),Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES)

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Martin Řezníček (Czech TV, Τσεχία) και Annelies Beck (VRT, Βέλγιο).

Οι πέντε υποψήφιοι θα συζητήσουν σειρά κρίσιμων θεμάτων. Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές. Οι υποψήφιοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις «υπό το φως του προβολέα» από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ του 2024.

Ειδικές εκδηλώσεις για τη ζωντανή παρακολούθηση της συζήτησης θα διοργανωθούν από δημόσια μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την ΕΕ, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 16 Μαΐου, τα μέσα ενημέρωσης καλούνται επίσης να παραστούν σε κλήρωση που διοργανώνει η EBU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο Agora TV studio (δίπλα στο στούντιο VoxBox) στον 3ο όροφο του κτιρίου Spinelli, στις 16:00 (τοπική ώρα). Η κλήρωση θα καθορίσει τη θέση των υποψηφίων στη σκηνή της συζήτησης, τον πρώτο ομιλητή για κάθε θέμα και τη σειρά των συνεντεύξεων «spotlight».

Τα θέματα της τηλεμαχίας και οι κανόνες θα ανακοινωθούν επίσης από την EBU στις 16 Μαΐου.

Πώς να παρακολουθήσετε το Eurovision Debate

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί στις 23 Μαΐου από το EbS και την EBU, με γραφικά με τα ονόματα των συμμετεχόντων στην οθόνη και άλλα στοιχεία. Ένα «καθαρό» βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο EbS+, αλλά μόνο για επεξεργασία για δελτία ειδήσεων και όχι για πλήρη ζωντανή μετάδοση. Το ντιμπέιτ θα μεταδοθεί επίσης στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου (Κέντρο Πολυμέσων) και θα είναι προσβάσιμο από τις πλατφόρμες διανομής της EBU. Δεν επιτρέπεται η ανεξάρτητη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης.

Το Κέντρο Πολυμέσων του Κοινοβουλίου θα διαθέτει επίσης ζωντανά το ντιμπέιτ στη διεθνή νοηματική γλώσσα και με velotype (δηλ. υποτιτλισμό στα αγγλικά), καθώς και υποτιτλισμένα βίντεο στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος και μετά το πέρας της συζήτησης. Τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα πριν από τις 19:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν γραπτώς στη διεύθυνση AVNewsDesk@europarl.europa.eu.

Οι υποψήφιοι θα φτάσουν στην επίσημη είσοδο (είσοδος πρωτοκόλλου) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περίπου στις 12:45, όπου τα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να μαγνητοσκοπήσουν την προσέλευσή τους. Μετά το ντιμπέιτ, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις κοντά στην αίθουσα της ολομέλειας. Όλες οι δηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από το EbS και το Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ.

#Debate
Keywords
Αναζητήσεις
eurovision-debate-metaxy-ton-ypopsifion-gia-tin-proedria-tis-komision.htm
Τυχαία Θέματα