Εξηλεκτρίζεται το ROLAND-GARROS!

Για 3η χρονιά, η Renault υποστηρίζει το Grand Slam με μια έκδοση του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech αφιερωμένη στο Roland-Garros.

Ως κορυφαίος υποστηρικτής του τουρνουά τένις, Roland-Garros από το 2022, η Renault θα διαθέτει ένα περίπτερο 150 τετραγωνικά μέτρα αφιερωμένο αποκλειστικά

στο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech. Από τις 20 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στην ειδική έκδοση Roland-Garros. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά το περίπτερο της Renault θα είναι αφιερωμένο στο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech.

Η ειδική έκδοση Roland-Garros του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech διαθέτει έναν ιδιαίτερα κομψό και σπορτίβ σχεδιασμό, και θα προσφέρεται με τέσσερεις επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα: λευκό πέρλα, μπλε midnight, μαύρο starry, και μία αποκλειστική απόχρωση σε ματ γκρι. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν ιδανικά με την επένδυση οροφής σε ασημί σατινέ και τις ζάντες Ecrou των 18 ιντσών με μαύρη γυαλιστερή βαφή. Οι ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί προσθέτουν μια ακόμη πινελιά κομψότητας χάρη στο κεντρικό καπάκι της πλήμνης σε γκρι ματ απόχρωση.

Στο κάτω μέρος των μπροστινών θυρών υπάρχει το λογότυπο του Roland-Garros στο κέντρο ενός σχεδίου που αναπαριστά τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του σταδίου. Η οροφή του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech Roland-Garros διαθέτει υφασμάτινη επένδυση σε μαύρη σατινέ απόχρωση. Στο εσωτερικό, οι αποκλειστικές επενδύσεις σε απόχρωση ανοιχτού γκρι με την πυκνή, λεπτή, και προσεγμένη ύφανση, δανείζονται στοιχεία από την τεχνολογία κατασκευής ρούχων αλλά και από τον κόσμο του αθλητισμού. Στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων ξεχωρίζει το ανάγλυφο λογότυπο σήμα του Roland-Garros.

Ίδιες υφασμάτινες επενδύσεις όπως στα καθίσματα, καλύπτουν και τα πάνελ των θυρών αλλά και τη λωρίδα του ταμπλό. Κάτω από τον αεραγωγό του συνοδηγού ξεχωρίζει ένα χαρακτηριστικό κεντημένο τμήμα σε μοτίβο «blue white clay». Η διακοσμητική λωρίδα του ταμπλό διαθέτει σατινέ μεταλλική υφή, και κρυφό φωτισμό με την επιγραφή «Roland Garros Paris». Ο επιλογέας ταχυτήτων τύπου e-pop είναι εμπνευσμένος από τη λαβή της ρακέτας του τένις.

Το λογότυπο του Roland-Garros διακρίνεται στην άκρη της λαβής του επιλογέα, όπως ακριβώς και στη βάση μίας ρακέτας. Στην κεντρική κονσόλα διατίθεται ειδική θέση επαγωγικής φόρτισης του smartphone, με κόκκινη επιφάνεια. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα αποκλειστικά πατάκια σε απόχρωση «red clay» προσθέτουν την τελευταία πινελιά στο εσωτερικό. Τα μαρσπιέ των θυρών διαθέτουν επένδυση από βουρτσισμένο αλουμίνιο  που έχει επάνω του έναν Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική του σταδίου Roland-Garros, μαζί με την επιγραφή “Roland-Garros Paris”.

Παράλληλα, για τις ανάγκες της οργάνωσης η Renault παρέχει ένα στόλο από 180 οχήματα, το 88% των οποίων είναι εξηλεκτρισμένα. Μεταξύ αυτών, 70 ηλεκτρικά Scenic E-Tech, 30 Rafale E-Tech full hybrid, 40 Espace E- Tech full hybrid και 20 Austral E-Tech full hybrid. Οι μετακινήσεις στο χώρο των αγώνων θα πραγματοποιούνται επίσης και από τέσσερα μοντέλα R5 της δεκαετίας του 1970, τα οποία έχουν μετασκευαστεί σε ηλεκτρικά από την The Originals Renault – La Collection.

Διαβάστε επίσης

BMW Χ2: Την οδηγούμε επί Ελληνικού εδάφους!

Keywords
Τυχαία Θέματα