Moderna: Πάνω απ’τις προβλέψεις τα αποτελέσματα τριμήνου- Μειωμένα από πέρυσι

15:40 2/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η φαρμακευτική Moderna ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών, τα οποία, ωστόσο, ήταν δραματικά χαμηλότερα από πέρυσι, όταν η ζήτηση για εμβόλια κατά του κορονοϊού ήταν αυξημένη.

Οι πωλήσεις του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού, το οποίο είναι και το μοναδικό σκεύασμά της που κυκλοφορεί προς το παρόν στην αγορά, υποχώρησαν κατά 91% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, στα 167 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, υπερέβησαν

τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ότι οι πωλήσεις του εμβολίου θα διαμορφωθούν στα 97,5 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, χαμηλότερες των αναμενόμενων ζημιές στο τρίμηνο, ύψους 3,07 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές περίμεναν ζημίες 3,58 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Moderna επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για πωλήσεις ύψους 4 δισ. δολαρίων στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Πρόκειται για τις χαμηλότερες πωλήσεις σε ετήσια βάση από τότε που το εμβόλιο της για τον COVID έλαβε άδεια έκτακτης χρήσης στις ΗΠΑ, στα τέλη του 2020.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για το εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) εγκαίρως, ώστε να συμπεριληφθεί στην εκστρατεία εμβολιασμού που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο στις ΗΠΑ.

Η Moderna πρόκειται να εισέλθει στην αγορά των εμβολίων κατά του RSV, όπου η Pfizer και η GSK επιδιώκουν να κυριαρχήσουν, με το Arexvy της GSK να κατέχει επί του παρόντος τα 2/3 της αγοράς.

Oι αναλυτές αναμένουν ότι το εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 θα αποφέρει, κατά μέσο όρο, 3,73 δισ. δολάρια το 2024 και το εμβόλιο για τον RSV 166,67 εκατ. δολάρια, με πωλήσεις ύψους 4,18 δισ. δολαρίων στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

#Moderna #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #αποτελέσματα_τριμήνου
Keywords
Αναζητήσεις
moderna-pano-aptis-provlepseis-ta-apotelesmata-triminou--meiomena-apo-perysi.htm
Τυχαία Θέματα