Δημοσκόπηση Marc: Δεν... υπάρχει αντιπολίτευση λέει το 47%-Η πρόθεση ψήφου

Με τις ευρωεκλογές να απέχουν πλέον μόνο 24 ημέρες, δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 δείχνει πως η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα αν και το 60% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο από τις πολιτικές της. Ωστόσο, το 47% θεωρεί πως δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση.

Η δημοσκόπηση

της Marc αναδεικνύει δηλαδή το έλλειμμα αντιπολίτευσης στη χώρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πια ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών που αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.

Έτσι, το προβάδισμα της ΝΔ, παραμένει ισχυρό, με το ποσοστό της να είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να κερδίζει τη μάχη με το ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη θέση. Πάντως, η εταιρεία διευκρινίζει πως η μάχη αυτή δεν έχει κριθεί.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% και το ΠΑΣΟΚ με 10,4%. Το ΚΚΕ κινδυνεύει να χάσει την τέταρτη θέση από την Ελληνική Λύση, ενώ το όριο του 3% για την ευρωβουλή πιάνει και η Πλεύση Ελευθερίας. Ακολουθούν Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25.

Στην εκτίμηση ψήφου φαίνεται πως δυναμικά στο παιχνίδι μπαίνει και η Φωνή Λογικής, που σύμφωνα με τη Marc παίρνει μεγάλο μερίδιο των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών.

Σχετικά με τις επιδόσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης φαίνεται πως δεν ικανοποιούν τους πολίτες. Στο ερώτημα ποιος ασκεί πιο ουσιαστική αντιπολίτευση πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,& και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,3%. Ωστόσο, το 47,2% των πολιτών απαντά πως κανένα κόμμα δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

#Αντ1 #MARC #ευρωεκλογές #δημοσκόπηση
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-marc-den-yparchei-antipolitefsi-leei-to-47-i-prothesi-psifou.htm
Τυχαία Θέματα