Φον ντερ Λάιεν: Μην ψηφίσετε πολιτικούς που χειραγωγεί η Ρωσία

Στη σύνοδο δημοκρατίας της Κοπεγχάγης μίλησε την Τρίτη (14/5) η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέτοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο σημαντικές στην ιστορία της ΕΕ. Η πρόεδρος της Κομισιόν που διεκδικεί και δεύτερη θητεία, τόνισε πως στόχος είναι να βάλουν οι πολίτες με την ψήφο τους ασπίδα στη δημοκρατία και να μη δώσουν δύναμεις σε χειραγωγούμενες φωνές που θέλου να βλάψουν την Ευρώπη.

«Οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν πολύ σύντομα να προσέρχονται

στις κάλπες στις πιο σημαντικές ίσως ευρωπαϊκές εκλογές που έγιναν ποτέ. Το λέω γιατί αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές θα καθορίσει το μέλλον αυτής της ηπείρου. Οι εκλογές δεν αφορούν ποτέ ένα στενό ζήτημα. Αλλά πρόκειται να δώσουν μια ξεκάθαρη αίσθηση προσανατολισμού για την κοινωνία μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη Φον ντερ Λάιεν πρέπει από την κάλπη να προκύψει μία ευρωπαϊκή ασπίδα για τη δημοκρατία «που θα εστιάζει στις μεγαλύτερες απειλές από ξένες παρεμβάσεις και χειραγώγηση».

Η ίδια επισήμανε ότι η Ευρώπη χρειάζεται τη δική της ειδική δομή για την αντιμετώπιση ξένων παρεμβάσεων με τη συγκέντρωση των απαραίτητων εμπειρογνωμόνων σε συνδυασμό με τη σύνδεση και τον συντονισμό με υπάρχοντες εθνικούς φορείς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής και υποψήφια του ΕΛΚ εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των ξένων παρεμβάσεων. «Έχουμε δει ακροδεξιούς πολιτικούς και επικεφαλής υποψηφίους από το AfD στη Γερμανία να βρίσκονται στην τσέπη της Ρωσίας. Πουλάνε την ψυχή τους στα ρωσικά προπαγανδιστικά μέσα και βίντεο», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν. Όπως τόνισε, το θέμα σε αυτή την κακόβουλη παρέμβαση δεν είναι μόνο αυτά που λέγονται ή γίνονται σε κάθε μεμονωμένη υπόθεση, αλλά έχει να κάνει με το ότι θέλουν να σπέρνουν τον «διχασμό» και να οδηγούν στην «ανάφλεξη της φλόγας του εξτρεμισμού».

#Φον_ντερ_Λάιεν #ΕΕ #ευρωεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα