Eκδήλωση για τη νεολαία «Confidence in Tomorrow», στο Στρασβούργο

Eκδήλωση για τη νεολαία «Confidence in Tomorrow», πργματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεότητας στο Στρασβούργο από την Τρίτη (14/5) μέχρι και τις 16 Μαΐου.

Θα επικεντρωθεί στις φιλοδοξίες και τις δεσμεύσεις των σημερινών νέων Ευρωπαίων και στο ρόλο τους στη διαμόρφωση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović Burić και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Λιχτενστάιν

Domenik Wanger θα εκφωνήσουν εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών της 75ης επετείου του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Λιχτενστάιν.

Άλλοι εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου περιλαμβάνουν τον Michael O'Flaherty, τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την María Rodríguez Alcázar, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, την Nina Grmuša, Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τη Νεολαία και Jorge Orlando Queirós, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Διευθύνουσας Επιτροπής για τη Νεολαία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδριάσεις ολομέλειας, ομάδες εργασίας με διάφορα θέματα (ειρήνη και πόλεμος, κλιματική κρίση και περιβαλλοντική υποβάθμιση, ισότητα και μη διάκριση, κοινωνική και οικονομική πρόοδος, δημοκρατική συμμετοχή, ψηφιοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη, πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, υγεία των νέων και ψυχική ευεξία).

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην εφαρμογή των Αρχών του Ρέικιαβικ για τη Δημοκρατία.

Στις 16 Μαΐου έχει προγραμματισθει διάλογος μεταξύ των νέων και των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη συνέχεια, τα βασικά μηνύματα των συζητήσεων της νεανικής εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες στο επίσημο πρόγραμμα των εορτασμών της 75ης επετείου στην Όπερα του Στρασβούργου το απόγευμα της 16ης Μαΐου.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

#εκδήλωση #Νεολαία #Στρασβούργο #CONFIDENCE_IN_TOMORROW
Keywords
Αναζητήσεις
ekdilosi-gia-ti-neolaia-confidence-in-tomorrow-sto-strasvourgo.htm
Τυχαία Θέματα