«Φρένο» στα κέρδη του Dow, καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται αυξημένος

Με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας (13/5) στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση για τον ΔΤΚ, εν μέσω ανοδικών προβλέψεων για τον πληθωρισμό.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,21% στις 39.431,64 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες 0,01% στις 5.222,26 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 16.388,24 μονάδες.

Έρευνα της Fed

Νέας Υόρκης έδειξε ότι, τον περασμένο μήνα, οι καταναλωτές αύξησαν τις προσδοκίες τους για τις τιμές, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σε ετήσια βάση, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν στο 3,3%. Οι πενταετείς προοπτικές αυξήθηκαν στο 2,8%. Οι μετοχές διέγραψαν τα κέρδη τους μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Εντός της εβδομάδας, ακολουθούν δύο ακόμα σημαντικές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών παραγωγού, που αναμένεται να δημοσιευθεί την Τρίτη, εκτιμάται πως θα είναι αυξημένος κατά 0,3% σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι περιμένουν αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, για τον Απρίλιο, και 3,4% σε ετήσια βάση.

Οι μετοχές-«meme» της εταιρείας GameStop έκαναν άλμα 74,46% μετά την πρώτη ανάρτηση του «Roaring Kitty», ενός trader του Reddit που βρίσκεται πίσω από την short squeeze του 2021, μετά από τρία χρόνια.

Οι κινήσεις της Δευτέρας, για τον Dow Jones, ακολουθούν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του 2024, καθώς την περασμένη εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης σημείωσε άνοδο άνω του 2%. S&P 500 και Nasdaq κέρδισαν πάνω από 1%, την ίδια περίοδο.

Μετά από μια μικρή περίοδο υποχώρησης, οι τρεις δείκτες έχουν επανέλθει σε απόσταση αναπνοής από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν σημειώσει τον Μάρτιο, καθώς και σε απόσταση 1% από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά όλων των εποχών.

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο μετά τις πρόσφατες απώλειες

Υψηλότερα έκλεισε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης στην Κίνα, καθώς και κάποιες διαταραχές στην προσφορά του Καναδά, οι οποίες βοήθησαν τις τιμές να επανέλθουν από την πτώση της τελευταίας συνεδρίασης.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 83,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate κέρδισε 0,8%, κλείνοντας στα 78,92 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #μικτά_πρόσημα #πληθωρισμός #Εκτιμήσεις #ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
freno-sta-kerdi-tou-dow-kathos-o-plithorismos-anamenetai-afximenos.htm
Τυχαία Θέματα
Φρένο, Dow,freno, Dow