Γνωστός λογοτέχνης πυροβόλησε τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό-Η στιγμή της επίθεσης

Ένας γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης, ονόματι Γιουράι Τσιντούλα (Juraj Cintula) είναι σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ο άντρας που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο στην πόλη Χάντλοβα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο 71χρονος Τσιντούλα είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005. Μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος της λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Κατά πληροφορίες,

ο Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με υποστηρικτές του και όταν τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του.

Ο Τσιντούλα - αριστερών πεποιθήσεων - φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο, το οποίο έστρεψε κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενώ συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο.

Το τοπικό site Aktuality.sk επικοινώνησε με τον γιο του 71χρονου, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από αυτή την κατάσταση, εμώ επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του διέθετε άδεια οπλοφορίας. «Δεν έχω απολύτως καμία ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε και γιατί συνέβη όλο αυτό», δήλωσε. Όταν ρωτήθηκε για τα αισθήματα που έτρεφε ο πατέρας του κατά του Φίτσο, απάντησε: «Θα σας πω αυτό - δεν τον ψήφισε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Βίντεο ντοκουμέντο Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή τη στιγμή που ο 71χρονος λογοτέχνης πυροβολεί εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί του δράστη: {https://twitter.com/DatosAme24/status/1790765294534697244}

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Fico δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο στομάχι και στο θώρακα. Κρίσιμες για την υγεία του Σλοβάκου πρωθυπουργού είναι οι επόμενες ώρες.

#Φίτσο #Σλοβακία #επίθεση #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα