ΙΟΒΕ: Υποχώρησε τον Απρίλιο ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία

Ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία υποχώρησε τον Απρίλιο στις 108,7 μονάδες (από 111,9 μον. ένα μήνα πριν), σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο περυσινό (108,9 μον.).

Με την οικονομία να βρίσκεται σε μια καμπή, καθώς πολλά από τα μέτρα στήριξης που είχαν εφαρμοστεί αποσύρονται, η επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως και άλλων ευρωπαϊκών πόρων, είναι σημαντική και αναμένεται να είναι ισχυρότερη κατά την επόμενη διετία.

Συνολικά, η οικονομία κινείται σε σταθερή

τροχιά και υψηλότερα από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, όμως η εξέλιξη των συνολικών προοπτικών της θα εξαρτηθεί μεσοπρόθεσμα από την οικονομική πολιτική και τις προκλήσεις από το εξωτερικό περιβάλλον.

Το ποσοστό χρησιμοποίησης εργοστασιακού δυναμικού αυξήθηκε στο 80,7% τον Απρίλιο (από 72,9% τον Ιανουάριο), με την εξασφαλισμένη παραγωγή να ανέρχεται στους 6 μήνες από 5,5 μήνες τον Ιανουάριο.

Μικτές τάσεις στους κλάδους της βιομηχανίας τον Μάρτιο. Ειδικότερα, ενίσχυση στο Ηλεκτρικό Ρεύμα (8,2%), αλλά εξασθένιση σε Ορυχεία - Λατομεία (-2,5%) και Μεταποίηση (-2,2%). Σε κλάδους υψηλής σημασίας για την ελληνική οικονομία, άνοδος καταγράφηκε στα Τρόφιμα (2,2%), αλλά υποχώρηση σε Φάρμακα (-9,7%) και Βασικά Μέταλλα (-2,1%),.

#ΙΟΒΕ #βιομηχανία
Keywords
Τυχαία Θέματα