Ο Οικονόμου υποχωρεί απ’τον αγώνα για το ΔΣ της Genco

Ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας, Γιώργος Οικονόμου, υπαναχώρησε από τον αγώνα του κατά της Genco Shipping & Trading και απέσυρε τον υποψήφιό του για το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το επενδυτικό όχημα του Οικονόμου, η GK Investor, ανέφερε την Πέμπτη (17/5) ότι απέσυρε την υποψηφιότητα του Robert Pons ως υποψήφιου για εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο της Genco, καθώς και την πρόταση για κατάργηση του καταστατικού της εταιρείας.

Η θέση του Οικονόμου στη Genco, που εδρεύει

στο Μανχάταν, είχε «επισημοποιηθεί» στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν απέκτησε περίπου 5,4% των μετοχών της εταιρείας.

Λίγο αργότερα, ο Οικονόμου πρότεινε δύο υποψήφιους για το διοικητικό συμβούλιο της Genco, μεταξύ των οποίων και ο Pons, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας Spartan Advisors, ενώ έχει, επίσης, συμμετάσχει στα διοικητικά συμβούλια περίπου 16 εισηγμένων εταιρειών. Η Genco απέρριψε τους υποψήφιους, λέγοντας ότι οι προσθήκη τους δεν θα ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας ή των μετόχων της.

Ο Οικονόμου περιέγραψε τις ενέργειες της Genco ως «εχθρικούς ελιγμούς» και τον Απρίλιο, κατέθεσε εντολή για να προτείνει τον Pons για το διοικητικό συμβούλιο, ενώ ζήτησε την απομάκρυνση του προέδρου της Genco, James Dolphin, ο οποίος ήταν στο διοικητικό συμβούλιο για 10 χρόνια.

Η Genco έχει κάνει έντονη εκστρατεία κατά της πρότασης του Οικονόμου, λέγοντας ότι είναι «ιδιοτελής», ενώ δημιούργησε, μάλιστα, έναν ιστότοπο με την ονομασία «VoteForGenco», όπου προειδοποιεί τους μετόχους για το ιστορικό του Έλληνα πλοιοκτήτη «στην κατανομή κεφαλαίου που αναμειγνύεται με συγκρούσεις συμφερόντων, αυτοδιαπραγμάτευση και καταστροφή της αξίας των μετόχων για προσωπικό όφελος».

Στην τελευταία της κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η GK ευχαρίστησε τον Pons για τις «ακούραστες προσπάθειές του ως υποψήφιού της και την προθυμία του να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα όλων των μετόχων, παρά το γεγονός ότι δέχεται αβάσιμες προσωπικές επιθέσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Genco».

Εν τω μεταξύ, ο Οικονόμου έχει πουλήσει με κέρδος τις μετοχές του στην Genco, εκποιώντας περισσότερο από το ήμισυ της συμμετοχής του από τον Απρίλιο. Η GK σημείωσε ότι από τότε που αγόρασε μετοχές στην Genco ο Οικονόμου, η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε από τα 16,48 δολάρια στην πιο πρόσφατη τιμή κλεισίματος των 22,53 δολαρίων.

«Η GK πιστεύει ότι η προβολή συνέβαλε στη βελτίωση της απόδοσης της κοινής μετοχής της Genco - παρέχοντας έτσι μια ελκυστική απόδοση στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της GK», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η δράση της ήταν ένας από τους κύριους μοχλούς πίσω από την κίνηση της Genco να εστιάσει στην κατανομή του κεφαλαίου, να μειώσει το discount επί της καθαρής αξίας της μετοχής και να προσθέσει μια νέα φωνή στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου.

Παρά την υποχώρηση, ο Οικονόμου τόνισε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη Genco και τις ενέργειες του σημερινού προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της και θα συνεχίσει να τους θεωρεί υπόλογους.

Σε ανακοίνωσή της, η Genco εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόσυρση του Οικονόμου από έναν αγώνα που ο ίδιος ξεκίνησε. «Σημειώνουμε ότι, μέχρι τέλους, ο Οικονόμου συνέχισε να πραγματοποιεί δηλώσεις για τη Genco, το διοικητικό μας συμβούλιο και τις επιδόσεις μας, οι οποίες πιστεύουμε ότι είναι ανακριβείς (…) Πιστεύουμε ότι ο κύριος αντίκτυπος του Οικονόμου στη Genco ήταν η εκτροπή χρόνου και πόρων, από την εκτέλεση της συνολικής στρατηγικής μας, η οποία προηγείται των αγορών του και των επακόλουθων πωλήσεων (μετοχών)», ανέφερε η εταιρεία.

#Οικονόμου #Genco #ΔΣ #διοικητικό_συμβούλιο #υποχώρηση
Keywords
Αναζητήσεις
o-oikonomou-ypochorei-apton-agona-gia-to-ds-tis-genco.htm
Τυχαία Θέματα