Οι αδύναμες προβλέψεις έφεραν «βουτιά» στις μετοχές της Meta

Οι μετοχές της Meta έκαναν «βουτιά» 11% κατά τη διάρκεια του extended trading, μετά το κλείσιμο της Wall Street, την Τετάρτη, αφού η εταιρεία εξέδωσε αδύναμες προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο, επισκιάζοντας τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Οι αριθμοί-«κλειδιά» της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων είναι οι εξής:

Κέρδη ανά μετοχή: $4,71 ανά μετοχή έναντι $4,32 ανά μετοχή που ανέμενε η LSEG.

Έσοδα: 36,46 δισ. δολάρια έναντι 36,16 δισ. δολαρίων που ανέμενε η LSEG

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά

27% σε ετήσια βάση, από 28,65 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό επέκτασης, σε επίπεδο τριμήνου, από το 2021.

Η Meta δήλωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο, αναμένει έσοδα από 36,5 δισ. έως 39 δισ. δολάρια. Το μέσο του εύρους, δηλαδή τα 37,75 δισ. δολάρια, θα αντιστοιχούσε σε αύξηση 18% σε ετήσια βάση και είναι κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα στα 38,3 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία δεν αναφέρει πλέον τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες και τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αλλά ένα νούμερο που αποκαλεί «οικογένεια καθημερινών ενεργών ατόμων». Ο αριθμός αυτός ήταν 3,24 δισεκατομμύρια για τον Μάρτιο, μια αύξηση 7% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Meta έχει αυξήσει τις προσδοκίες των επενδυτών λόγω των βελτιωμένων οικονομικών επιδόσεών της τα τελευταία τρίμηνα, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για λάθη. Η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά περίπου 40% φέτος, ενώ πέρυσι, σχεδόν τριπλασιάστηκε. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε στους επενδυτές ότι αυτό θα είναι το «έτος της αποτελεσματικότητας», πυροδοτώντας, έτσι, το ράλι.

Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε 69.329 άτομα.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2024 θα ανέλθουν σε 35 έως 40 δισ. δολάρια, μια αύξηση από την προηγούμενη πρόβλεψη των 30 έως 37 δισ. δολαρίων, «καθώς συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας σε υποδομές για να υποστηρίξουμε τον οδικό χάρτη για την τεχνητή νοημοσύνη (AI)», λέει η Meta.

Η μονάδα Reality Labs της Meta, η οποία ασχολείται με το υλικό και το λογισμικό της εταιρείας για την ανάπτυξη του εκκολαπτόμενου metaverse, συνεχίζει να «αιμορραγεί» χρήματα. Η Reality Labs ανέφερε πωλήσεις 440 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο και ζημίες 3,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το τμήμα θα εμφάνιζε λειτουργικές ζημίες 4,31 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, επιπλέον των 42 δισ. δολαρίων που έχει χάσει από το τέλος του 2020.

#Meta #μετοχή #αποτελέσματα_τριμήνου #ΒΟΥΤΙΑ #ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
oi-adynames-provlepseis-eferan-voutia-stis-metoches-tis-meta.htm
Τυχαία Θέματα