Πιο ισχυρή από ποτέ η ζήτηση για meme coins

Το ράλι του Βitcoin μπορεί να έχει «παγώσει», αλλά αυτό δεν πτοεί τα meme coins. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, αυτόν τον Απρίλιο καταγράφηκαν 138 meme coins, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ίδιο μήνα πέρυσι, όπως αναφέρει ο αναλυτής με το ψευδώνυμο «Crypto Coryo», υπήρχαν καταγεγραμμένα μόλις 18! Ο αριθμός, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς το CoinMarketCap φέρεται να απαριθμεί μόνο το 10% όλων των tokens, έγραψε ο Crypto Coryo στο X.

Επί του παρόντος, 2.229 meme coins έχουν καταγραφεί

στο CoinMarketCap, με συνολική κεφαλαιοποίηση άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν αντίστοιχη με της JPMorgan και της Tesla.

Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα, επισημαίνει το CoinDesk, καθώς τα meme coins συχνά επικρίνονται για έλλειψη χρησιμότητας ή πραγματικής αξίας.

«Πρωτίστως, οι άνθρωποι αγοράζουν meme coins επειδή 1. η αξία μπορεί να αυξηθεί, 2. είναι προσιτά στον οποιοσδήποτε και 3. είναι διασκεδαστικά», επισημαίνει ο Vitalik Buterin, ιδρυτής του blockchain Ethereum, το οποίο είναι επίσης το «σπίτι» πολλών δημοφιλών meme coins.



Ο Arthur Hayes, συνιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης BitMEX και επικεφαλής επενδύσεων στη Maelstrom, τάσσεται υπέρ της βαθύτερης κατανόησης των meme coins ως μοχλού ανάπτυξης του οικοσυστήματος blockchain.

«Μπορείς να τα περιφρονείς και να τα υποβαθμίζεις ως ανόητα και χωρίς αξία, αλλά αν τραβήξουν την προσοχή και φέρουν περισσότερους στον χώρο, είναι θετικό για την ίδια την αλυσίδα», είπε ο Hayes σε συνέντευξή του στη Real Vision στις 30 Μαρτίου.

Το blockchain Solana, το οποίο είναι φθηνότερο και ταχύτερο από τον αντίπαλό του, Ethereum, έχει γίνει το νέο «σπίτι» για αυτά τα tokens από τα τέλη του περασμένου έτους. Κάποια στιγμή στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η φρενίτιδα για τα meme coins οδήγησε σε ρεκόρ δραστηριότητας δικτύου στη Solana, ωθώντας την τιμή του SOL πάνω από τα 200 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021.

#κρυπτονομίσματα #Βitcoin #CoinDesk #COINMARKETCAP
Keywords
Αναζητήσεις
pio-ischyri-apo-pote-i-zitisi-gia-meme-coins.htm
Τυχαία Θέματα
Πιο,pio