Ρωσία και Κίνα υπογράφουν συμφωνία για νέο αγωγό φυσικού αερίου

Η Ρωσία και η Κίνα αναμένεται να υπογράψουν σύμβαση «στο εγγύς μέλλον» για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia-2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κίνα, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με το Interfax αργά την Πέμπτη (17/5).

Η Ρωσία συνομιλεί εδώ και χρόνια για την κατασκευή του αγωγού Power

of Siberia-2 που θα μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από την περιοχή Yamal στη βόρεια Ρωσία στην Κίνα μέσω Μογγολίας.

Ο Πούτιν και ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ έχουν δεσμευτεί για μια «νέα εποχή» στρατηγικής συνεργασίας στο ταξίδι, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος στρέφεται όλο και περισσότερο στην Κίνα για να στηρίξει την οικονομία του εν καιρώ πολέμου.

«Σκοπεύουμε επιπλέον να ολοκληρώσουμε την αναθεώρηση και να υπογράψουμε μια σύμβαση για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου χωρητικότητας 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου μέσω του εδάφους της Μογγολίας στο εγγύς μέλλον», φέρεται να είπε ο Νόβακ στην εκπομπή Rossiya-1.

Η Μόσχα και το Πεκίνο εργάζονται επίσης για «άλλα νέα πρότζεκτ», είπε ο Νόβακ.

Η Ρωσία πρότεινε την ιδέα για τον αγωγό πριν από πολλά χρόνια, αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε επείγουσα ανάγκη καθώς η Μόσχα προσβλέπει στην Κίνα να αντικαταστήσει την Ευρώπη ως τον κύριο πελάτη της φυσικού αερίου.

Ο αγωγός μήκους 2.600 χιλιομέτρων θα μπορούσε να μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ελαφρώς λιγότερο από τον πλέον ανενεργό αγωγό Nord Stream 1 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Ο πρώτος αγωγός Power-of-Siberia εκτείνεται για 3.000 km μέσω της Σιβηρίας και στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang της Κίνας.

#Ρωσία #Κίνα #Πουτιν #Σι_Τζινπίνγκ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #αγωγός_φυσικού_αερίου #POWER_OF_SIBERIA2
Keywords
Αναζητήσεις
rosia-kai-kina-ypografoun-symfonia-gia-neo-agogo-fysikou-aeriou.htm
Τυχαία Θέματα