Ρωσία-Κίνα: Πούτιν και Σι διευρύνουν την συνεργασία τους

Τα 75α γενέθλια της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε Κίνα και Ρωσία γιόρτασαν ο Σι Ζινπίνγκ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δεύτερη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κίνα επαναβεβαιώνει ότι υπάρχει άρρηκτος δεσμός συνεργασίας των δύο πλευρών, μεταδίδει το Euronews.

«Το σημείο κλειδί της αλληλεπίδρασής μας είναι η ενέργεια. Η Ρωσία συνιστά αξιόπιστο πάροχο ενεργειακών πηγών για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Πέρσι ήταν μία χρονιά με

ρεκόρ για την παροχή πετρελαίου αερίου και άνθρακα από την Ρωσία προς την φιλική χώρα που λέγεται Κίνα. Επεκτείνουμε την συνεργασία μας στην βιομηχανία, περιλαμβανομένης και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυξάνουμε τον ρυθμό συνεργασίας και στον αγροτικό τομέα. Τα σχέδια επί του εδάφους στον τομέα της τεχνολογίας και την καινοτομίας, περιλαμβανομένων του διαστήματος και της πυρηνικής ενέργειας, έχουν συμφωνηθεί και εφαρμόζονται», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Κινέζος Πρόεδρος εστίασε στο θετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ηγεσίες με στόχο να διευρυνθεί η συνεργασία.

«Με τα πάνω τους και τα κάτω τους οι σινορωσικές σχέσεις τα τρία τέταρτα ενός αιώνα δείχνουν ότι συνεχώς βελτιώνονται και αναπτύσσονται. Είναι μία σχέσης μόνιμης καλής γειτονίας ανάμεσα στην Κίνα και στην Ρωσία. Με ολοκληρωμένο στρατηγικό συντονισμό και αμοιβαία επωφελή συνεργασία, σε πλήρη εναρμόνιση με τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο χωρών και των δύο λαών», επεσήμανε ο Σι Ζινπίννγκ.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε Κίνα και Ρωσία δηλώνουν αντίθετες προς την συνέχιση των συγκρούσεων στην Ουκρανία και προκρίνουν την σημασία ου διαλόγου για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, όπως την αποκαλούν.

#Σι_Τζινπίνγκ #Βλαντιμιρ_Πούτιν
Keywords
Αναζητήσεις
rosia-kina-poutin-kai-si-dievrynoun-tin-synergasia-tous.htm
Τυχαία Θέματα