Wall Street: Απογοήτευση στο τέλος και κλείσιμο στο «κόκκινο» – Άλμα 6% για τη Walmart, κέρδη 4% για τη νέα αγαπημένη μετοχή του Μπάφετ

Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, μετά και τα νέα ενδοσυνεδριακά ρεκόρ, την ώρα που οι αξιωματούχοι της FED φρόντιζαν ξανά να προσγειώσουν τις προσδοκίες της αγοράς για τις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο έτος.

Ειδικότερα, ο Dow Jones, o οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα ξεπέρασε για πρώτη φορά το ορόσημο των 40.000 μονάδων, έκλεισε τελικά με ήπιες απώλειες

0,1% στις 39.869,38 μονάδες, χάνοντας την τελευταία στιγμή το θετικό πρόσημο. Στο υψηλό ημέρας είχε φτάσει έως τις 40.051 μονάδες.

Ο δείκτης είχε πλησιάσει το όριο των 40.000 νωρίτερα φέτος, προτού μια ελαφρά υποχώρηση τον Απρίλιο λόγω ανησυχιών για υψηλά επιτόκια τον επαναφέρει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το ράλι αναζωπυρώθηκε τον Μάιο λόγω των ισχυρών κερδών και ορισμένων χαμηλών τιμών πληθωρισμού.

Με απώλειες έκλεισαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον S&P 500 να υποχωρεί στις 5.297,10 μονάδες με πτώση -0,21% και τον Nasdaq να πέφτει στις 16.698,32 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες -0,26%. Όπως και ο Dow Jones, έτσι και αυτοί οι δύο δείκτες κατέγραψαν μέσα στην ημέρα νέα ενδοσυνεδριακή ιστορικά ρεκόρ.

Η θετική πορεία των τριών δεικτών το τελευταίο διάστημα έρχεται εν μέσω αισιοδοξίας για μια πρώτη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME. Αυτή η προσδοκία αυξήθηκε μετά από μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο.

Πάντως, την Πέμπτη, αξιωματούχοι της FED, οι οποίοι μάλιστα συμμετέχουν στην επιτροπή FOMC, φρόντισαν να επαναλάβουν για μια ακόμα φορά πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να κινηθεί πολύ προσεκτικά πριν αποφασίσει μια πρώτη μείωση, προκειμένου να είναι σίγουροι για την πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%. Τόσο η πρόεδρος της FED Κλιβελαντ, Λορέτα Μέστερ, όσο και ο πρόεδρος της FED Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, ανέφεραν πως θα χρειαστεί πιθανόν να παραμείνουμε στα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων για μεγαλύτερο διάστημα.

Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones αλλά και τον S&P 500 προσέφερε η μετοχή της Walmart, η οποία έκλεισε με άλμα 6,97% καθώς η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ παρουσίασε ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Η Walmart έχει τώρα άνοδο 26% σε ετήσια βάση.

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε επίσης η μετοχή της 3M (3,59%) και της Boeing (3,44%), ενώ άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι μετοχές των Intel και Travelers και πάνω του 1% οι μετοχές των Honeywell International και Johnson & Johnson.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,68% σημείωσε η μετοχή της Cisco, παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ στο -2,63% έκλεισε η μετοχή της Caterpillar. Στο -1,66% υποχώρησε η Home Depot, στο -1,29% έκλεισε η μετοχή της Amazon ενώ απώλειες 1% σημείωσε η Salesforce.

Στις μεγάλες κερδισμένες της ημέρας, εκτός του Dow Jones, ήταν και η μετοχή της Chubb, η οποία έκλεισε με άνοδο 4,71%, μετά την αποκάλυψη πως η Berkshire Hathaway του Warren Buffett  κατέχει μερίδιο αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ασφαλιστική.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Με νέα άνοδο έκλεισαν οι τιμές – Στα 79 ευρώ επέστρεψε το WTI

FED: Νέες δηλώσεις αξιωματούχων υπέρ της διατήρησης των επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα

Χρηματιστήριο: Πώς στρώνεται το χαλί για τις 1.500 μονάδες – Χθες η ΕΤΕ, σήμερα Alpha και Eurobank

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-apogoitefsi-sto-telos-kai-kleisimo-sto-kokkino--alma-6-gia-ti-walmart-kerdi-4-gia-ti-nea-agapimeni-metochi-tou-bafet.htm
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Απογοήτευση, – Άλμα 6, Walmart, Μπάφετ,Wall Street, apogoitefsi, – alma 6, Walmart, bafet