Στα πράσινα η Wall Street- Ρεκόρ για τον Nasdaq

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street την Τρίτη (14/5), εν αναμονή της έκθεσης για τον ΔΤΚ του Απριλίου, παρά τον αυξημένο πληθωρισμό χονδρικής που έδειξαν τα στοιχεία της Τρίτης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 39.557,65 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,46% στις 5.245,36 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κέρδισε 0,75% στις 16.511,18 μονάδες, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ κλεισίματος.

Η μέτρηση του δείκτη τιμών

παραγωγού για τον Απρίλιο ήταν υψηλότερη από τις εκτιμήσεις, γεγονός που έβαλε φρένο στις προσδοκίες για άμεσες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed. Ο PPI αυξήθηκε κατά 0,5% τον Απρίλιο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,3%.

Η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν αρνητική, όμως οι κινήσεις περιορίστηκαν, καθώς η μέτρηση των τιμών χονδρικής του Μαρτίου είχε αναθεωρηθεί προς τα κάτω και παρουσίασε μείωση 0,1%. Αυτό ήταν αρκετό για να αμβλύνει τις ανησυχίες για τις επίμονα υψηλές τιμές, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μην αντιδράσουν υπερβολικά στην τελευταία έκθεση, ενόψει της ανακοίνωσης του δείκτη τιμών καταναλωτή, που αναμένεται την Τετάρτη.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, αυτήν τη στιγμή, υπάρχει και το ενδεχόμενο ορισμένοι επενδυτές να μην έχουν υπολογίσει την πιθανότητα ο πληθωρισμός να παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα. Η αγορά είναι λίγο επαναπαυμένη, ωστόσο, όσο οι επενδυτές αγνοούν το ενδεχόμενο διατήρησης υψηλού πληθωρισμού, τόσο μεγαλύτερη πτώση μπορεί να έρθει κάποια στιγμή.

Οι επενδυτές αξιολογούν, επίσης, το περιεχόμενο της δήλωσης του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε πως χρειάζεται υπομονή μπροστά στον επίμονο πληθωρισμό.

Η μετοχή της GameStop έκανε άλμα 61,74%, επεκτείνοντας το ράλι της Δευτέρας, όταν κέρδισε 74%.

Απώλειες για το πετρέλαιο εν μέσω φόβων για τον πληθωρισμό

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής στις ΗΠΑ, καθώς δείχνουν έναν επίμονο πληθωρισμό, που θα μπορούσε να καθυστερήσει τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed. Στο μεταξύ, οι ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και οι πυρκαγιές στον Καναδά συνεχίζουν να θέτουν ένα κατώτατο όριο στις τιμές.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent έχασε 1,18%, κλείνοντας στα 82,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 1,39% στα 78,05 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ΡΕΚΟΡ
Keywords
Αναζητήσεις
sta-prasina-i-wall-street--rekor-gia-ton-nasdaq.htm
Τυχαία Θέματα