Στυλιανίδης: H ασφάλεια στη θάλασσα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα

«Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την ενημέρωση και την εκπαίδευση όλων των πολιτών για τους κανόνες ασφαλείας και τις πρακτικές που σώζουν ζωές» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, σήμερα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλασσίων ατυχημάτων και πνιγμών, όπως έχει καθιερωθεί η 11η Μαΐου, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ “Safe Water

Sports”.

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι η ασφάλεια στη θάλασσα, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εστίασε στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση, προσοχή και προστασία, «μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών και λήψης μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την πρόληψη των ατυχημάτων τα οποία είναι ζητήματα ύψιστης σημασίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του ΜΚΟ “Safe Water Sports” κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη για την αγαστή συνεργασία και επιβεβαίωσε τη συνέχιση αυτής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γρηγόριος Κωσταντέλλος, ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού “Safe Water Sports” κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής κ. Μάριος Μυρωνάκης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολουθεί κατά αντιπαραβολή ολόκληρη η ομιλία του κ. Στυλιανίδη:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με χαρά βρισκόμαστε εδώ σήμερα, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Πρόληψης θαλασσίων ατυχημάτων και πνιγμών, όπως έχει καθοριστεί η 11η Μαΐου κάθε έτους, για να αναδείξουμε ένα θέμα που αφορά όλους μας και τονίζει την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση, προσοχή και προστασία.

H ασφάλεια στη θάλασσα, σε όλες τις εκφάνσεις της, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθόσον η ασφάλεια στο νερό είναι όχι μόνο ένας στόχος αλλά και μια δέσμευση. Κάθε ατύχημα, κάθε απώλεια είναι μια προσωπική υπόθεση για εμάς όλους, μια οδυνηρή υπενθύμιση των κινδύνων που κρύβει η θάλασσα.

Σε μια χώρα με τόσο έντονη θαλάσσια δραστηριότητα, όπως η Ελλάδα, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η λήψη μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την πρόληψη των ατυχημάτων, είναι ζητήματα ύψιστης σημασίας.

Όπως αποτυπώνεται με ακρίβεια και στην ετήσια Έκθεση του Παρατηρητηρίου Ατυχημάτων, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε και προσβλέπουμε στη συνεργασία με οργανισμούς, όπως ο “Safe Water Sports”.

Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την ενημέρωση και την εκπαίδευση όλων των πολιτών για τους κανόνες ασφαλείας και τις πρακτικές που σώζουν ζωές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να προστατευόμαστε και πώς να προστατεύουμε τους γύρω μας σε κάθε θαλάσσια δραστηριότητα.

Μέσω της ευαισθητοποίησης των παιδιών, της τρίτης ηλικίας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της αυστηρής εφαρμογής κανόνων ασφαλείας, εργαζόμαστε από κοινού για να εξασφαλίσουμε ότι, κάθε άνθρωπος που απολαμβάνει τις θάλασσες, τις παραλίες μας και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής, μπορεί να το κάνει με ασφάλεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον “Safe Water Sports” και τον Πρόεδρό του, τον κύριο Πασχαλάκη και να εκφράσω την εκτίμησή μου για την δέσμευση του οργανισμού στην πρόληψη ατυχημάτων και την ασφάλεια στη θάλασσα, αλλά και για τη διαρκή υποστήριξη του Υπουργείου μας σε αυτό το σημαντικό έργο.

Ας μάθουμε, ας εφαρμόσουμε και ας διδάξουμε τις αρχές της θαλάσσιας ασφάλειας, ώστε κάθε ημέρα να είναι μια ημέρα ασφαλούς ευχαρίστησης στη θάλασσα.

Ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για ένα ασφαλέστερο καλοκαίρι για όλους.

Σας ευχαριστώ».

#Χρήστος_Στυλιανίδης #Safe_Water_Sports #ΥΝΑΝΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα