Συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street μετά το ρεκόρ του Dow

Ήπιες μεταβολές σημειώνονται στη σημερινή (20/5) συνεδρίαση της Wall Street, μετά το κλείσιμο ρεκόρ του Dow πάνω από τις 40.000 μονάδες, την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά, κατά 0,04%, στις 39.988,60 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 5.320,13 μονάδες και ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,65% στις 16.795,79 μονάδες.

Ο Dow Jones έφτασε για πρώτη φορά στο επίπεδο των 40.000 μονάδων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

της Πέμπτης, ενώ έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 μονάδες μία ημέρα αργότερα, κερδίζοντας 134,21 μονάδες ή 0,3% και κλείνοντας στις 40.003,59 μονάδες.

Αυτό το ράλι αναμένεται να συνεχιστεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors. «Όπως είχαμε δηλώσει στις αρχές του μήνα, περιμέναμε ότι οι αγορές θα μετατοπίζονταν από τον «φόβο του Μαΐου» στην «αγορά τον Μάιο»- και καθώς περνούσε κάθε εβδομάδα, αυτό συνέβαινε. Εξετάζοντας την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί», σημείωσε.

Τα ονόματα της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Nvidia, τα οποία θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης, ώστε να εκτιμήσουν τη δύναμη του ράλι που οδηγεί η τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της Nvidia κερδίζουν 2,79%, λόγω των πολλαπλών ανοδικών εκτιμήσεων που αναδεικνύουν την εξέχουσα θέση της εταιρείας στην αγορά. Αρκετοί οίκοι έχουν αυξήσει τις τιμές-στόχους για την εταιρεία ενόψει της έκθεσης αποτελεσμάτων, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να ενισχυθούν έως και κατά 30% από τα τρέχοντα επίπεδά τους.

Η μετοχή, μόνο το 2024, έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 86% και είναι περίπου 196% υψηλότερα σε σχέση με 12 μήνες πριν. Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στον S&P 500, στα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην οποία η μετοχή αναμένεται να δει άνοδο περίπου 8% - υποδεικνύοντας ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευρύτερη κίνηση της αγοράς.

Οι Palo Alto Networks, AutoZone, Target, Analog Devices, Intuit και Ralph Lauren δημοσιεύουν, επίσης, τα αποτελέσματά τους τις επόμενες ημέρες. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου αναμένονται την Τετάρτη. Οι επενδυτές αναμένουν, επίσης, διάφορες ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών, των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας και των παραγγελιών διαρκών αγαθών.

#Wall_Street #nyse #μικτά_πρόσημα #Ήπιες_μεταβολές #τεχνητή_νοημοσύνη #AI #Nvidia
Keywords
Αναζητήσεις
sygkratimenes-kiniseis-sti-wall-street-meta-to-rekor-tou-dow.htm
Τυχαία Θέματα