Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street- Νέα κέρδη ο Dow

Ανοδικά κινείται και στη συνεδρίαση της Παρασκευής (10/5) η Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones σε τροχιά για μια ακόμη κερδοφόρα συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,41% στις 39.548,87 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,45% στις 5.237,54 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,47% στις 16.423,52 μονάδες.

Για τον Dow έχει προηγηθεί ένα κερδοφόρο σερί επτά ημερών, το μεγαλύτερο σε διάρκεια από την εννιαήμερο ράλι του τον Δεκέμβριο. Ο S&P 500,

την Πέμπτη, σημείωσε άνοδο, κλείνοντας πάνω από τις 5.200 μονάδες για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου.

Οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι τον τελευταίο καιρό, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε ότι η επόμενή της κίνηση είναι απίθανο να είναι μια αύξηση των επιτοκίων, υποδεικνύοντας μια «οροφή» στα επιτόκια που θα μπορούσε να φέρει άνοδο στις μετοχές. Μια ισχυρή περίοδος κερδών, καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία, έχουν, επίσης, ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις θετικές προοπτικές των μετοχών.

«Αυτό που είναι σημαντικό σε όλο αυτό το πλαίσιο είναι, αν «βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας μακροπρόθεσμης αγοράς ταύρων ή όχι;»», δήλωσε ο Chris Hyzy, επικεφαλής επενδύσεων της Merrill και της Bank of America Private Bank. «Νιώθουμε άνετα να το λέμε μια τέτοια μέρα, είμαστε, κατά τη γνώμη μας», είπε, απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε.

H Wall Street βρίσκεται σε τροχιά να κλείσει μία εβδομάδα με κέρδη. Ο Dow έχει κερδίσει 1,8%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έχουν κινηθεί υψηλότερα κατά 1,7% και 1,2%, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή αναμένονται ομιλίες αρκετών αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων Λόρι Λόγκαν από το Ντάλας, Νιλ Κασκάρι από τη Μινεάπολη και Όσταν Γκούλσμπι από το Σικάγο. Η διοικητής της Fed Μισέλ Μπάουμαν θα κάνει επίσης ανάμεσα στα πρόσωπα που θα μιλήσουν.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #κέρδη
Keywords
Αναζητήσεις
synechizetai-i-anodos-sti-wall-street--nea-kerdi-o-dow.htm
Τυχαία Θέματα