Θετική για το ευρώ μία πιθανή αρνητική έκπληξη στις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα (29/4), το ευρώ ανέκαμψε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ανακτώντας το επίπεδο του 1,0720 και σημειώνοντας άνοδο 0,25% στις 12:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, μετά τις απώλειες της Παρασκευής.

Τα κέρδη του ευρώ ήρθαν παρά την ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού στη Γερμανία τον Απρίλιο και τη συνεχιζόμενη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων της Ευρωζώνης, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεχιζόμενη πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών

ομολόγων, όπως τονίζει ανάλυση του Samer Hasn, Market Analyst της ομάδας έρευνας της XS.com.

Αυτήν την εβδομάδα, οι αγορές αναμένουν μια σειρά στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία θα βοηθήσουν τις αγορές να ενισχύσουν τις υποθέσεις τους σχετικά με την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες.

Μια εξαιρετικά αρνητική έκπληξη από την αμερικανική οικονομία μπορεί να βοηθήσει το ευρώ να μειώσει περισσότερο τις απώλειές του έναντι του δολαρίου, ακόμα και αν αυτό δεν είναι δυνατό με την ισχυρή οικονομική δραστηριότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Μια έκπληξη μπορεί να αναζωπυρώσει την ελπίδα για τα επιτόκια, κατά το δεύτερο εξάμηνο, η οποία έχει «διαλυθεί», σε μεγάλο βαθμό, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των προηγούμενων μηνών.

Οι αγορές δεν αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, δίνοντας πιθανότητα 11%, ενώ τον Ιούλιο η πιθανότητες είναι στο 28%, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch Tool.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη Γερμανία κατέγραψε, κατά την προκαταρκτική ανάγνωση, αύξηση από 0,4% σε 0,5% σε μηνιαία βάση τον φετινό Απρίλιο, η οποία ήταν ασθενέστερη του αναμενόμενου 0,6%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 2,2%, ενώ αναμενόταν αύξηση στο 2,3%.

Αυτήν την εβδομάδα, αναμένονται τα στοιχεία της ADP για τον Απρίλιο και της JOLTS, στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τον Μάρτιο, για την απασχόληση εκτός του αγροτικού τομέα. Επίσης, αναμένονται τα στοιχεία του Bureau of Labor Statistics, στις ΗΠΑ, για την απασχόληση εκτός του αγροτικού τομέα, το ποσοστό ανεργίας και την αύξηση των μέσων ωριαίων αποδοχών για τον Απρίλιο.

#ευρώ #δολαριο #πληθωρισμός #ισοτιμία_
Keywords
Αναζητήσεις
thetiki-gia-to-evro-mia-pithani-arnitiki-ekplixi-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα