Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου - Ένα σύνολο δράσεων που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία - Μια νέα εποχή για την Παιδεία !

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου - Ένα σύνολο δράσεων που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία - Μια νέα εποχή για την Παιδεία !egeorgiadouTue, 05/21/2024 - 10:00

Την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάσαμε το Ψηφιακό Σχολείο, ένα σύνολο δράσεων που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και βελτιώνουν την καθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο

πρώτος πυλώνας του, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει ψηφιακές παραδόσεις της ύλης των μαθητών από την Α΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Στη νέα ψηφιακή πύλη digitalschool.gov.gr, οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου μπορούν ήδη να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας και μαθηματικών.

facebook.com | Kyriakos Pierrakakis

Από τον Σεπτέμβριο, στην πύλη θα προσφέρεται ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα. Η διδασκαλία θα παρέχεται με τηλεκπαίδευση, ζωντανά, κάθε απόγευμα από έμπειρους εκπαιδευτικούς, μειώνοντας έτσι σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από την ανάγκη του φροντιστηρίου.

Με τις Ψηφιακές Τάξεις, προβλέπεται ειδική μέριμνα για τις ιδιαίτερα απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές: Για πρώτη φορά θα υπάρχει φυσική παρουσία τουλάχιστον τριών εκπαιδευτικών και τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται ψηφιακά, σε ζωντανή σύνδεση με σχολείο της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Σε λειτουργία τίθεται, επίσης, η εφαρμογή eParents, ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας του γονέα με το σχολείο. Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις επιδόσεις και τη σχολική δραστηριότητα των παιδιών τους και να έχουν πρόσβαση σε ανακοινώσεις και ενημερώσεις του σχολείου.

Επιπλέον, απλουστεύουμε τα διοικητικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών, εισάγοντας το Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων (edudocs.services.gov.gr). Πρόκειται για μια ψηφιακή βιβλιοθήκη προτύπων εγγράφων - πράξεις ανάληψης υπηρεσίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.α.- που θα μπορούν να υπογράφονται ψηφιακά.

facebook.com | Kyriakos Pierrakakis

Το Ψηφιακό Σχολείο εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Παιδεία. Το σύνολο των υπηρεσιών του ενισχύουν το κυρίαρχο συστατικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη σχέση δασκάλου με μαθητή, και αποτελούν μια ακόμα έκφραση του αιτήματος που λάβαμε από τους πολίτες να πάμε την Ελλάδα μπροστά, τολμηρά και σταθερά.

Στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αποδείξει ότι όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε πράξη και να ενισχύσουμε τη φωνή μας στην ΕΕ, με ισχυρή εντολή στις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή παρουσιάσαμε στα Ριζώματα Ημαθίας το Ψηφιακό Σχολείο, ένα σύνολο δράσεων του Υπουργείου μας οι οποίες έρχονται να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα το σχολείο.

Ξεκινάμε το Ψηφιακό Φροντιστήριο και από Σεπτέμβριο την απογευματινή ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία στα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα. Επιδιώκουμε, έτσι, να μειώσουμε σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από την ανάγκη του φροντιστηρίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε ακόμη:Ψηφιακό σχολείο: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα από το Σεπτέμβριο - Τι είναι η εφαρμογή e-parents - Πότε ξεκινά το ψηφιακό φροντιστήριο (φωτό & βίντεο)

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/441145146_1047745413577565_8887154707721195610_n.jpg?itok=qMB4ZNX-
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Πιερρακάκης, Ολοκληρώθηκε, Ψηφιακού Σχολείου -, Παιδεία,kyriakos pierrakakis, oloklirothike, psifiakou scholeiou -, paideia