Αποστρατείες ΕΠΟΠ: Ο ΥΕΘΑ πιστεύει ότι «υπάρχει χρόνος» και το ΠΑΣΕΣ του υπενθυμίζει ότι είναι 5 χρόνια κυβέρνηση

Η αναφορά του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας ΕΠΟΠ χωρίς σύνταξη , προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Στρατιωτικών. Ο κ.Δένδιας υποστήριξε ότι «υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούμε με το ζήτημα» και το ΠΑΣΕΣ του υπενθυμίζει ότι είναι 5 χρόνια κυβέρνηση! Συνεπώς ο χρόνος για τη λύση έχει τελειώσει χθες!Η ανακοίνση
του ΠΑΣΕΣ:

ΘΕΜΑ: Αυτεπάγγελτη Αποστρατεία ΕΠΟΠ Άνευ Σύνταξης

ΣΧΕΤ.:     Αριθμ. Πρωτ. 72/14-5-2024/ΠΑ.Σ.Ε.Σ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

προτού «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» αντιλαμβάνεται πλέον και ο πιο δύσπιστος στρατιωτικός για ποιο λόγο δεν επιλέχθηκε το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. να τοποθετηθεί στη Βουλή για το τρέχον νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ. Δεν «στέγνωσε το μελάνι» ακόμα από το σχετικό έγγραφό μας όπου σας «κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου» για την «Αυτεπάγγελτη Αποστρατεία ΕΠΟΠ Άνευ Σύνταξης» και σας μεταφέραμε την αγωνία των συναδέλφων του θεσμού ΕΠΟΠ για το επαγγελματικό τους μέλλον. Για το γεγονός ότι πλησιάζει επικίνδυνα ο καιρός να συμπληρώσουν το 50ο έτος της ηλικίας τους οι πρώτοι εξ αυτών και να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο χωρίς την παραμικρή σύνταξη.

Κύριε Υπουργέ,

σας ακούσαμε με προσοχή να αγορεύετε κατά τη συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Θα μας επιτρέψετε λοιπόν να επικεντρωθούμε στο κάτωθι σημείο της ομιλίας σας: «Το θέμα των ΕΠΟΠ δε, το οποίο είναι ειδικό θέμα του γενικού θέματος, καταλαβαίνω την αγωνία, φέτος αφορά δύο άτομα όλα κι όλα. Έχουμε καιρό να το επεξεργαστούμε λογικά και σοβαρά να δούμε τι θα κάνουμε. Τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους και το υπόλοιπο της ζωής τους.  Το καταλαβαίνω, καταλαβαίνω την ευθύνη, δε νίπτω τας χείρας μου. Όμως έχουμε χρόνο, δεν είναι αύριο το πρωί κάτι. Σας ξαναλέω, φέτος είναι δύο άτομα όλα κι όλα. 300 κάτι άτομα, σχεδόν 400 είναι τον επόμενο χρόνο, ο μεγάλος αριθμός έρχεται μετά. Άρα έχουμε καιρό όλοι να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε. Και να σας πω και κάτι που νομίζω συμφωνείτε όλοι σε αυτό, είναι λάθος αυτό το πράγμα να συζητείται σε προεκλογική περίοδο όπως τώρα.».

Κύριε Υπουργέ,

σας ζητούμε συγνώμη αλλά μετά από πέντε έτη που είστε κυβέρνηση δεν δεχόμαστε το υπάρχει χρόνος. Έπρεπε χθες να έχει δοθεί λύση, από τον προκάτοχό σας ακόμα. Αλήθεια, μας ρωτάν ήδη μέλη μας και όχι μόνο, αν είχατε μπροστά σας τους δύο συναδέλφους ΕΠΟΠ, θα τους κοιτάζατε στα  μάτια  και  θα τους  λέγατε  «είστε  μόνο  δύο και καταλαβαίνεται πως είναι λάθος αυτό το πράγμα να συζητείται σε προεκλογική περίοδο»; Δηλαδή και συγχωρέστε τα μέλη μας αν δεν αντιλήφθηκαν σωστά τα λεγόμενά σας, αλλά όταν κάτι αφορά μόνο δύο «ψηφαλάκια» δεν ασχολείστε;

The post Αποστρατείες ΕΠΟΠ: Ο ΥΕΘΑ πιστεύει ότι «υπάρχει χρόνος» και το ΠΑΣΕΣ του υπενθυμίζει ότι είναι 5 χρόνια κυβέρνηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποστρατείες ΕΠΟΠ, ΥΕΘΑ, ΠΑΣΕΣ,apostrateies epop, yetha, pases