100 χρόνια Targa Florio!

Μια Mercedes-Benz που είχε κερδίσει στο Targa Florio του 1924 αποκαταστάθηκε για να εορταστούν τα 100 χρόνια από την ιστορική νίκη.

Ο οδηγός της Mercedes F1, George Russell, θα οδηγήσει το αυτοκίνητο από την Faenza στο μεσαιωνικό χωριό Brisighella και θα παραλάβει το βραβείο Trofeo Bandini του 2024.  Σηματοδοτώντας την εκατονταετία της νίκης της Mercedes

στον αγώνα Targa Florio του 1924, ο George Russell θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός από τα αρχικά συμμετέχοντα αυτοκίνητα αυτή την Τετάρτη (15 Μαΐου). Ο 26χρονος θα οδηγήσει το αγωνιστικό με το κινητήρα των δύο λίτρων, που αποκαταστάθηκε πρόσφατα από την Mercedes-Benz Classic, πριν από το αγωνιστικό τριήμερο της Emilia Romagna για να παραλάβει το φετινό βραβείο Trofeo Bandini. Το βραβείο καθιερώθηκε το 1992 στη μνήμη του διάσημου Ιταλού οδηγού αγώνων που απεβίωσε το 1967. Το τρόπαιο απονέμεται σε μια σημαντική προσωπικότητα της F1 και επιλέγεται από μια ειδική επιτροπή.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στη Brisighella, ένα χωριό στην περιοχή Emilia-Romagna της χώρας. Ο George θα οδηγήσει το 100χρονο αυτοκίνητο από την κοντινή πόλη Faenza στην τελετή στην πλατεία του χωριού, γιορτάζοντας το βραβείο και τιμώντας τη νίκη της Mercedes στον αγώνα Targa Florio. Ο George Russell δήλωσε σχετικά: “Η Mercedes-Benz έχει μια απίστευτη ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τότε που εντάχθηκα στην ομάδα το 2017, μου άρεσε να μαθαίνω περισσότερα για αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο μουσείο και στους ‘Ιερούς χώρους’ στη Στουτγάρδη. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα από την ιστορία της εταιρείας, την άδραξα.

Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού αυτοκινήτου Mercedes 2lt Targa Florio και να πάρω μια γεύση από αυτά που πέρασαν οι καλύτεροι οδηγοί πριν από 100 χρόνια. Η αποκατάσταση από την Mercedes-Benz Classic είναι μοναδική. Το να οδηγώ ένα τόσο εκπληκτικό όχημα, όχι μόνο για να γιορτάσω μια τόσο σημαντική νίκη στην ιστορία της Mercedes-Benz, αλλά και καθ’ οδόν προς την παραλαβή του βραβείου Trofeo Bandini, το κάνει ξεχωριστό. Ανυπομονώ για την υποδοχή στη Brisighella θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή για την γενναιόδωρη επιλογή τους.”

Ο αγώνας Targa Florio ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για αγώνα αντοχής δημόσιων δρόμων που διεξάγεται στα βουνά της Σικελίας, στην Ιταλία. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1906 και ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες παράλληλα και ένας από τους σημαντικότερους για τους κατασκευαστές που ήθελαν να επιδείξουν τα τελευταία τους δημιουργήματα. Η Mercedes, αφού γνώρισε την πρώτη της επιτυχία το 1922, συμμετείχε στον αγώνα του 1924 με το αγωνιστικό αυτοκίνητο Targa Florio 2lt, το οποίο ήταν το πρώτο project του τότε επικεφαλής μηχανικού Ferdinand Porsche. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο βάφτηκε κόκκινο για να αποτρέψει τους ντόπιους οπαδούς να εμποδίσουν την κίνησή του. Ο Christian Werner κέρδισε τον διάσημο αγώνα σε χρόνο οκτώ ωρών, 17 λεπτών και τρία δευτερόλεπτα, χαρίζοντας στη γερμανική μάρκα τη δεύτερη νίκη της. Το 2022, η Mercedes-Benz Classic αποφάσισε να ανακατασκευάσει το αρχικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Targa Florio 2lt από τη δική της συλλογή, με όσο το δυνατόν πιο αυθεντικό τρόπο για την επέτειο – σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα μιας εργοστασιακής αποκατάστασης. Πρόκειται για το όχημα με το οποίο ο Christian Lautenschlager ολοκλήρωσε την Targa Florio το 1924. Το νικητήριο αυτοκίνητο του Werner δεν έχει διασωθεί. Τα αρχικά τεχνικά σχέδια και οι ιστορικές φωτογραφίες αποτέλεσαν ζωτικής σημασίας πηγές για την αυθεντική αποκατάσταση, την οποία ανέλαβε το Classic Center μαζί με ένα δίκτυο ειδικών.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος: Η σύνθεση της Ελλάδας!

Ένας ποιητής για μια Θεά!

Keywords
Τυχαία Θέματα