Banco Sabadell: Κατηγορεί την BBVA για παραβίαση των νόμων με την επιθετική προσφορά εξαγοράς των 11,5 δισ. ευρώ

Η Banco Sabadell κατηγορεί την Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) για παραβίαση των ισπανικών νόμων περί δημόσιας πρότασης εξαγοράς με την εχθρική της προσφορά εξαγοράς, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο τραπεζών.

Η προσφορά της BBVA

που ανακοινώθηκε την Πέμπτη και η μετέπειτα παρουσίαση αναλυτών σχετικά με την πρόταση παραβιάζουν τους κανονισμούς για τις δημόσιες προσφορές και «παρουσιάζουν ελλιπείς πληροφορίες που μπορεί να επηρεάσουν την αγορά», δήλωσε η Sabadell αργά την Πέμπτη. Δεν παρέθεσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην εποπτική αρχή CNMV.

Εκπρόσωπος της BBVA δεν σχολίασε το θέμα όταν επικοινώνησε μαζί του το Bloomberg.

Η BBVA επιδιώκει να εξαγοράσει την Sabadell με μια προσφορά εξ ολοκλήρου σε μετοχές που αποτιμά τον μικρότερο ανταγωνιστή της στα περίπου 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ (12,4 δισεκατομμύρια δολάρια). Η BBVA επέλεξε την εχθρική προσφορά αφού το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell απέρριψε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα την προσέγγιση που έγινε με τους ίδιους όρους.

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι αντιτίθεται στην προσπάθεια εξαγοράς επειδή μπορεί να δημιουργήσει αστάθεια στην χρηματοπιστωτική αγορά και ότι έχει τον τελευταίο λόγο για την έγκριση οποιασδήποτε συμφωνίας. Οι εχθρικές προσφορές είναι σπάνιες στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά.

Η ένωση των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε έναν νέο ισπανικό τραπεζικό κολοσσό με κοινό ισολογισμό άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της BBVA και της Sabadell θα είναι περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ, ή περίπου ίση με την αποτίμηση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, της Banco Santander.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell, καθώς οι δύο τράπεζες είχαν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020 για την επίτευξη συμφωνίας, προτού οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω του τιμήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria: Επιθετική προσφορά 11,5 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Banco de Sabadell

Νέο πόλεμο με τη Booking ανοίγουν οι ξενοδόχοι

Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες

Keywords
Αναζητήσεις
banco-sabadell-katigorei-tin-bbva-gia-paraviasi-ton-nomon-me-tin-epithetiki-prosfora-exagoras-ton-115-dis-evro.htm
Τυχαία Θέματα