Burberry: Πτώση 12% στις πωλήσεις στο τρίμηνο – Προειδοποίηση για δύσκολο εξάμηνο

Η Burberry προειδοποίησε ότι το πρώτο δημοσιονομικό εξάμηνο θα είναι δύσκολο, ενώ ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων λόγω της αδύναμης ζήτησης στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων στο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο 2024 μειώθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε ο βρετανικός οίκος ειδών πολυτελείας την Τετάρτη, και διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η εταιρεία

προειδοποίησε επίσης ότι τα έσοδα χονδρικής θα μειωθούν περίπου κατά 25% στο πρώτο μισό του οικονομικού έτους της, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Η Βurberry υλοποιεί πλάνο ανάκαμψης, το οποίο χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει καρπούς, καθώς η ζήτηση για είδη υψηλής ποιότητας περιορίζεται.

Οι περιοχές της Ασίας – Ειρηνικού και της Αμερικής ήταν οι χειρότερες για τη Burberry το τελευταίο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 17% και 12% αντίστοιχα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Daniel Lee, προσπάθησε να επιστρέψει στις βρετανικές ρίζες της Burberry, δίνοντας έμφαση στο διάσημο καρό μοτίβο του brand σε προϊόντα όπως οι τσάντες rocking horse, οι οποίες πωλούνται έναντι £1.890 ($2.372) στο Λονδίνο. Ωστόσο, πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι οι τιμές της Burberry ήταν πολύ υψηλές για τους στοχευμένους πελάτες.

«Η Burberry δυσκολεύεται να εκτελέσει το σχέδιο ανάπτυξης της σε ένα περιβάλλον περιορισμένης ζήτησης των καταναλωτών», έγραψε ο Luca Solca, αναλυτής της Bernstein, σε σημείωμα την Τετάρτη.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και 4,2% στις πρωινές συναλλαγές. Ενώ έχει χάσει πάνω από το μισό της αξίας της τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Burberry ακολουθεί την πορεία της Kering SA, ιδιοκτήτριας του οίκου Gucci, που επίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες. Ο γαλλικός όμιλος προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο θα μειωθούν έως και 45%.

Παράλληλα, έχει υποστεί πλήγμα στην διοικητική της ομάδα, αφού η οικονομική διευθύντρια Kate Ferry πήρε άδειατην περασμένη εβδομάδα μετά από μη προγραμματισμένο χειρουργείο.

Διαβάστε ακόμη:

Met Gala: Πόσα λεφτά σήκωσε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό γκαλά

Lorenzo Bertelli: Ο κληρονόμος της Prada δηλώνει ανοιχτός σε ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών

Drunk Elephant: Η startup που έγινε κολοσσός, η «φρενίτιδα» των 10χρονων και η εξαγορά από τη Shiseido για $845 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα